Justin Timberlake sklidil kritiku za svatební vtípek s bezdomovci
Justin Timberlake a Jessica Biel | zdroj: Profimedia

Justin Timberlake sklidil kritiku za svatební vtípek s bezdomovci

26. 10. 2012 – 15:33 | Magazín | Jitka Pavlíková | Diskuze:

Justin Timberlake si minulý týden vzal po pětiletém vztahu Jessicu Biel během přísně střeženého obřadu v Itálii. Místo toho, aby se svět dojímal nad snímky ženicha a krásné nevěsty, kteří fotografie ze svatby udali exkluzivně časopisu People, se však zvedla vlna nevole nad vtípkem, který si dovolil jeden z Justinových kamarádů.

Justin Huchel, realitní agent a dlouholetý Timberlakův kamarád totiž vyrazil do ulic Los Angeles, kde oslovil místní bezdomovce a transsexuály, aby na kameru předstírali, že jsou Justinovi a Jessičini přátelé a nahráli jim zdravici, kterou Huchel pustil během svatební hostiny. "Pozdravy od vašich hollywoodských přátel, kteří nestihli přijet," píše se v úvodu osmiminutového videa. "Justine a Jessico, dlouho jsme se neviděli," říká v něm například bezzubý bezdomovec. "Doufám, že se vám svatba povede, dárek jsem vám poslal poštou."

Jakmile zpráva o videu prosákla na veřejnost, začaly se ozývat hlasy, že dělat si legraci z lidí bez domova je nechutné. "Žiju v Los Angeles a poznala jsem většinu míst, kde natáčeli, a jsem dost naštvaná. Není to žádný bezdomovecký Disneyland pro prachaté turisty," napsala například jedna internetová diskutérka.

Ačkoli Justin neměl s natočením videa nic společného, kritici mu vyčítají, že měl přehrávání videa zarazit. Ženich ani nevěsta se zatím k incidentu nevyjádřili, dá se však čekat, že se pod tlakem veřejnosti alespoň omluví. Za exkluzivní snímky svatby inkasovali od časopisu People 300 000 dolarů, a tak by možná získali plusové body, kdyby část peněz poslali na podporu svých losangelských "přátel" bez domova. 

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku