Jiří Pomeje prohrál svůj boj se zákeřnou rakovinou
Jiří Pomeje | zdroj: Profimedia

Jiří Pomeje prohrál svůj boj se zákeřnou rakovinou

26. 2. 2019 – 21:57 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

V soukromém zdravotnickém zařízení Na Pleši dnes dotlouklo srdce herce, dabéra a producenta, Jiřího Pomeje, který téměř 2 roky bojoval se zákeřnou nemocí. Přestože byl jeho stav velmi vážný, sám herec stále věřil, že nakonec boj s nádorem vyhraje a bude se tak moci starat o svoji malou dceru Aničku. 

Před dvěma lety napadla rakovina Jiřího hrtan, díky čemuž přišel o hlas. Aby toho nebylo málo, rok na to se vrátila a dostala se do celého těla, takže ani chemoterapie již nepomohla.

Jiří Pomeje se narodil v Českých Budějovicích v předvánočním čase roku 1964. Kvůli vyloučení otce z komunistické strany se na první pokus nedostal na vysněné DAMU, přestože zkoušky udělal. Rok po prvním pokusu se již na DAMU dostal a absolvoval ji roku 1992.

Producentsky se podílel na pohádkách Zdeňka Trošky, Princezna ze mlejna, či Z pekla štěstí. Při další spolupráci s Troškou, na filmu Andělská tvář, si vylámal zuby. Film financoval prostřednictvím půjčky, kterou ale nebyl schopen splácet. Skončil v exekuci a své problémy začal řešit alkoholem. Spásou pro něj byla až amnestie od prezidenta Václava Klause v roce 2013.

Od roku 1994 byl dlouhých 13 let ženatý s herečkou Michaelou Kuklovou. Následně si vzal zpěvačku Ivetu Bartošovou. Roku 2013 se oženil s Andreou Šťastnou a ve stejném roce se jim narodila dcera Anička.

Jiří Pomeje, který se také roku 2012 zviditelnil jako moderátor VIP zpráv na Primě, zemřel 26. února 2019 po dlouhém boji s rakovinou.

Zatím bez komentáře, buďte první!