Magazín

Blíží se éra planety opic? Vizionář Musk ovládl šimpanzí mysl!

Elon Musk, v současnosti nejbohatší člověk světa, je jedním z těch, kteří si dali veliký cíl. Rád by ovlivnil budoucnost celého lidstva. Myšlenkami jako ze sci-fi filmů se to v jeho hlavě jenom hemží. Společnost Neuralink, kterou vizionář založil někdy v roce 2016, se zabývá vyvíjením zařízení, která by se dala implementovat do lidského mozku. Umožní tak lidem udržet krok s technologiemi budoucnosti, např. s rozvíjející se umělou inteligencí. 1. února 2021 dosáhla jeho společnost velkého úspěchu na poli ovládání mysli, opice s mozkovým implantátem se naučila hrát počítačovou hru. Rodí se nám tu snad nový Caesar z Planety opic?
Magazín

Demi Lovato, z šikanované hvězdičky Disney Channelu královnou světových turné

Zpěvačka a herečka Demi Lovato zahájila kariéru v roce 2002, kdy se objevila v muzikálovém televizním seriálu pro děti Barney a přátelé. Během studií se stala obětí šikany, což vedlo k individuální formě domácího vzdělávání. Za její slávu může především televizní stanice Disney Channel, díky které se z ní stal doslova idol teenagerů. Od muzikálových rolí to už byl jen krůček ke kariéře zpěvačky. Od roku 2008 vydala několik sólových alb, koncertovala po celém světě a může se pyšnit pěknou řádkou hudebních spoluprací. Za všechny jmenujme obrovský hit “Échame la Culpa”, z konce roku 2017, natočený ve spolupráci s portorikáncem Luisem Fonsim. V našem životopisu se o Demi dozvíte vše, co vás kdy zajímalo, zajímá a bude zajímat.
Magazín

Zemřela Dana Zátopková, vyjímečná sportovkyně a atletická legenda

Sportovní svět obletěla smutná zpráva, zemřela legendární atletka a olympijská vítězka Dana Zátopková. Největší atletický úspěch slavila na olympiádě v Helsinkách 1952, kde vybojovala zlatou medaili v hodu oštěpem. Později se pyšnila ziskem stříbrné medaile na Olympijských hrách v Římě 1960 nebo světovým rekordem v hodu oštěpem, který vytvořila ve svých 35 letech. Většinu života prožila po boku čtyřnásobného olympijského vítěze ve vytrvalostním běhu, Emila Zátopka.
Magazín

Geniální mozek a bezvládné tělo. Seznamte se se Stephenem Hawkingem.

Britský teoretický fyzik a jeden z nejvýznamnějších vědců historie, Stephen Hawking, se narodil na den přesně tři sta let po smrti toskánského astronoma Galilea Galileiho. Jeden by si řekl, že musí jít jisto jistě o jakousi formu reinkarnace. Není to však jediná náhoda v datech spojených s Hawkingem. Den jeho úmrtí je zároveň dnem, kdy se o 139 let dříve narodil Albert Einstein. To už zní až děsivě, nemyslíte? Ať je to jak chce, jisté je, že Hawking byl svým zaměřením a vědeckými objevy přímým nástupcem Einsteina. Jedna z otázek, na kterou se během svého bádání snažil odpovědět, a která fascinuje lidstvo od nepaměti je bezesporu možnost cestování v čase.
Magazín

Jak se neznámý Niall Horan stal během pár měsíců hvězdou světového formátu?

I když se irský zpěvák a textař Niall Horan o hudbu zajímal od útlého dětství, nikdy jej ani ve snu nenapadlo, že právě on by se mohl stát idolem teenagerů po celém světě. Tak trochu náhodou se přihlásil do pěvecké soutěže X-Factor, kde jako sólista neuspěl. Se čtveřicí dalších neúspěšných chlapců utvořili seskupení s názvem One Direction a v soutěži zabodovali. One Direction se pak během chvíle stalo na několik let světovým fenoménem. Po rozpadu skupiny se Niall vydává na úspěšnou sólovou dráhu a aktivně se věnuje svému nejoblíbenějšímu sportu. V našem životopise se dozvíte vše, co by vás o Niallovi mohlo zajímat, od dětství, přes One Direction až po jeho největší vášeň.
Magazín

"Hot as fuck", otevřená válka rappera MGK za urážku Eminemovy dcery

Americký rapper s přezdívkou amerického gangstera, Machine Gun Kelly, byl v dětství terčem šikany a nelehká rodinná situace v něm vzbudila zájem o rap. Do podvědomí posluchačů se dostal díky tak trochu zdrogovanému songu "Alice in Wonderland". Jeho písně jsou často slyšet při wrestlingových zápasech a "Wild Boy" se stal oficiální znělkou 28. ročníku WrestleManie. MGK se dostal do křížku s rapovou superstar Eminemem, když se nelichotivě vyjádřil o jeho dceři. Vše o rapové cestě tohoto houstonského rodáka i o jeho sporu s legendárním Slim Shadym na vás čeká v podrobném životopisu.
Magazín

Nacistický videoklip a rozbité Ferarri. Nicki Minaj míří do Bratislavy

Onika Tanya Maraj, známá jako Nicki Minaj se narodila 8. prosince 1982 ve městě Port of Spain ležícím v ostrovním státě Trinidad a Tobago. Otec Robert Maraj, pracující ve finančnictví byl drogově závislý a násilnický alkoholik, matka Carol Maraj byla účetní. Z pětice sourozenců na sebe kromě slavné Nicky, nejvíce upozornil bratr Jelani. Sám po takové popularitě určitě netoužil, byl totiž obviněn ze sexuálního obtěžování a znásilnění své nevlastní, jedenáctileté, dcery.
Magazín

Rag'n'Bone Man: Od prvních krůčků až po vydání megahitu "Human"

Rag'n'Bone Man se o hudbu zajímal již od útlého věku, od 5ti let pak působil v drum and bassové skupině. Po malých krůčcích se dostával do podvědomí a celosvětového úspěchu dosáhl vydáním alba “Human” obsahujícího stejnojmenný hit, za který pak sklidil nejednu cenu. O Ragových začátcích a jeho cestě k vítězství na Brit Award se dozvíte v našem životopisu.