Magazín

Atentát na Lenina odstartoval před 105 lety období rudého teroru

Před 105 lety se stal vůdce ruské bolševické revoluce Vladimír Iljič Lenin terčem atentátu. Pro sovětskou moc to byla vítaná záminka k rozpoutání rudého teroru.
Magazín

Ukradené povídky by dnes měly cenu zlata

Nositel Pulitzerovy ceny a Nobelovy ceny za literaturu Ernest Hemingway za svůj proslulý úsporný styl do jisté míry vděčí manželce Hadley. Nebo přesněji řečeno její pečlivosti a nepozornosti zároveň.
Magazín

Před šedesáti lety zemřela Marilyn Monroe, jedna z největších hvězd Hollywoodu

Hollywoodská superhvězda Marilyn Monroe byla 5. srpna 1962 nalezena mrtvá v ložnici svého domu v kalifornském Brentwoodu. Přestože smrt 36leté blonďaté sexbomby byla posouzena jako sebevražda po předávkování prášky na spaní, dodnes se spekuluje, že šlo spíše o vraždu.
Zpravodajství

Zemřel Ken Hensley, autor nesmrtelné Lady in Black

Ken Hensley, zpěvák, skladatel a někdejší klávesista britské rockové kapely Uriah Heep, ve středu večer náhle zemřel při práci na novém sólovém albu. Pětasedmdesátiletý muzikant, který byl jedním z hlavních autorů písní Uriah Heep, je u nás známý především díky skladbě Lady in Black.
Magazín

Proč má Morgan Freeman v uších zlaté kroužky

Černošského herce Morgana Freemana lze jen zřídka spatřit bez zlatých kroužků v obou uších. Nejde ovšem o módní výstřelek, náušnice mají praktický důvod.
Magazín

Býval hollywoodským sexsymbolem, dnes ho nikdo nezná

V době své největší slávy býval stejně populární jako Charlie Chaplin či Douglas Fairbanks, dostával stejně vysoké gáže a dámy po něm šílely. Dnes je ovšem už téměř zapomenut.
Magazín

Jak slavný kytarista přišel ke své přezdívce

Slowhand, neboli "pomalá ruka". Tak zní přezdívka 75letého skvělého britského rockového a bluesového kytaristy, zpěváka a skladatele Erica Claptona Jak k ní přišel? To hrál opravdu tak pomalu?