Zpěvák skupiny Iron Maiden porazil rakovinu. Tvrdí, že mu jí způsobila přemíra orálního sexu
zdroj: Profimedia

Zpěvák skupiny Iron Maiden porazil rakovinu. Tvrdí, že mu jí způsobila přemíra orálního sexu

4. 9. 2015 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Bruce Dickinson se vyléčil z rakoviny jazyka. Je přesvědčen, že onemocněl kvůli své zálibě v orálním sexu - respektive viru HPV, který se touto cestou přenáší.

Dickinson podstoupil chemoterapii a nyní se snaží zvyšovat povědomí o souvislosti mezi rakovinou a HPV (lidským papilomavirem).

"Problém s HPV je, že lidé o tom moc nevědí. Nechci být prostořeký nebo tak něco, ale očekával bych, že u lesbiček bude mnohem větší výskyt této choroby než v normální populaci," řekl během rozhovoru s Jimem Nortonem v Opie Radiu.

"Ale ne, je o 25% nižší než u mužů. Zdá se tedy, že jde o něco, co postihuje muže. Existuje nějakých 150 kmenů HPV viru, ale jen pár je vysoce rizikových. Za život se s HPV virem setká asi 80% z nás a nedá se ho zbavit," dodal.

Infekce HPV je bezpříznaková, může v těle přetrvávat dlouhé roky a vést až ke vzniku rakoviny.

"Existují stovky tisíc lidí, kteří si s tím každý den zahrávají. Je s podivem, že tu není víc lidí, kteří skákají z mostů, víš?" uzavřel Bruce.

Připomeňme, že s rakovinou jazyka se potýkal také Michael Douglas. I ten naznačil, že ji mohl dostat kvůli tzv. cunnilingu, ale tato upřímnost se mu vymstila – jeho manželka Catherine-Zeta Jones ho následně vyhodila z domu.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku