Zima je v plném proudu! Připomeňme si filmy plné mrazu, bouří a sněhových kalamit.
zdroj: 20th Century Fox

Zima je v plném proudu! Připomeňme si filmy plné mrazu, bouří a sněhových kalamit.

27. 1. 2017 – 10:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Česko sužují kruté mrazy! Milovníci zimních sportů jásají, ti ostatní raději ani nevylézají. Ať patřiíte ke kterékoli skupině, posaďte se v klidu ke krbu, uvařte svařáček a užijte si letošní zimu u filmů plných sněhových bouří, třeskutých mrazů a všudypřítomných kalamit.

Den poté

Výzkumy klimatologa Jacka Halla (Dennis Quaid), naznačují, že by globální oteplování mohlo spustit prudkou a katastrofální změnu zemského klimatu. Všechno začalo, když se Hall stal svědkem odlomení ledové kry o velikosti Rhode Islandu z antarktického ledového pole. Na celé zeměkouli následovaly prudké změny počasí: v Tokiu padaly kroupy o velikosti grapefruitu, rekordy lámající hurikán řádil na Havaji, v Dillí napadl sníh a přes Los Angeles se přehnala ničivá série tornád. Profesor Rapsona (Ian Holm) potvrdil Jackovy nejhorší obavy: tyto prudké změny počasí jsou příznakem velké globální změny. Množství vody z tajících polárních ledovců narušilo mořské proudy stabilizující náš klimatický systém. Globální oteplování posunulo planetu na pokraj nové doby ledové, která nastane během jedné globální superbouře..

Zatímco Jack varuje Bílý dům před blížící se klimatickou změnou, jeho sedmnáctiletý syn Sam (Jake Gyllenhaal) uvízl v New Yorku. Obyvatelstvo je evakuováno na jih, avšak Jack míří na sever zachránit Sama. Ale ani Jack není připraven na to, co se stane - jemu, jeho synovi a jeho planetě.

zdroj: YouTube.com

Osm statečných

Prudká sněhová bouře a nouzový stav donutí členy vědecké expedice společně s osmi tažnými psy opustit Antarktidu. Aby přečkali nejkrutější zimu na zemi, musí profesionální průvodce Jerry (Paul Walker) nakonec zanechat své milované čtyřnohé přátele v ledové divočině s příslibem, že se pro ně co nejdříve vrátí.

zdroj: Walt Disney Pictures

Ledová archa

Zemí, kterou zachvátila druhá doba ledová, už sedmnáct let projíždí vlak, v němž se tísní několik tisíc přeživších. Na chvostu nikdy nestavícího „sněhoborce" pomalu dochází trpělivost utlačované lůze, které ve svobodném pohybu kupředu a konfrontaci s tajemným stvořitelem expresu Wilfordem brání po zuby ozbrojená malá armáda.

zdroj: YouTube.com

Pavučina snů

Čtyři přátelé z mládí se vypraví do své oblíbené chatky v lesích. Bezstarostné časy, které tam kdysi prožívali jsou dávno pryč a tak má každý z nich za sebou nějakou tu životní prohru. V této situaci narazí uprostřed pustiny na šíleného plukovníka Abrahama Curtisse (Morgan Freeman) a aby problémů nebylo málo, strhne se sněhová bouře. Řádění živlů s sebou přinese mnohem větší nebezpečí. Objeví se totiž cosi, co je schopné ovládat jejich mozky a tak je čtveřice našich přátel vystavena hrůze, kterou ještě nepoznali. Hrůze, která je poštve jednoho proti druhému.

zdroj: Warner Bros Pictures

Sněhová kalamita

Nečekaná sněhová nadílka zneprůjezdnila přes noc všechny silnice. A to znamená - žádná škola, žádná pravidla, prostě sněhová kalamita! Pro patnáctiletého Hala je to šance získat srdce populární Claire - nebo se taky totálně zesměšnit. Desetiletá Natálie má ještě lepší nápad: zařídit ještě jeden den sněhové kalamity! Ale, aby se jí to podařilo, musí zastavit neústupného odklízeče sněhu. Když je sněhová kalamita může se stát prostě cokoliv.

zdroj: Paramount Movies

Věc

Vědce z americké výzkumné stanice na Antarktidě vystraší vrtulníkový nájezd jejich norských kolegů, kteří se marně snaží zabít prchajícího psa. Lov dopadne neúspěšně a Norové zmizí bez toho, aby situaci Američanům vysvětlili. Ti však postupně zjišťují, že se psem není něco v pořádku. Je totiž infikovaný mimozemským virem, který pro sebezdokonalování využívá tělesné schránky (nejen) lidí a vůbec mu není proti mysli na svých hostitelích ledacos „zkoušet“. A tak vědcům nezbývá nic jiného než vzít do rukou plamenomet, věřit jenom sobě a být stále ve střehu - v kterémkoli z nich se totiž může skrývat „věc“.

zdroj: Universal Pictures

REVENANT Zmrtvýchvstání

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah.

Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu.

zdroj: Cinemart

Přežít

V pátek 13. října 1972 ztroskotalo v Andách letadlo, na jehož palubě byl Uruguayský národní rugbyový tým. Začal tak jeden z nejfantastičtějších příběhů boje o přežití, který vyvolal také nejvíce dohadů. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech pomocí rádia dozvídají, že všechny záchranné akce byly zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu.

zdroj: YouTube.com

Ledové království

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.

zdroj: Walt Disney Pictures

Happy Feet

Pokud nedovedete zpívat, jste mezi tučňáky z arktických plání nikým. Tučňák Brumla je bohužel tím nejhorším zpěvákem na celém širém světě. Co mu však chybí tuhle, nechybí mu tamhle. Je totiž skvělý tanečník, ba co víc, je blázen do stepu. Brumla je prostě natolik jiný, že jej přísný vládce národa tučňáků, stařešina Noah, nadobro vyloučí z komunity. Náš hrdina se poprvé v životě dostane mimo domov a v dálavách se setkává s věru podivnými brachy, kteří sice tučňáky bezesporu jsou, ale vůbec tak nevypadají - Adelie Amigos pod vedením zkušeného Ramona. Brumlovy “správňácké” pohyby se jim zalíbí natolik, že mu nabídnou spolupráci. V zemi Adeliů se Brumla společně s guru Lovelacem a partou Amigos vydává přes širé ledové pustiny vstříc mnoha dobrodružstvím, aby při nich zjistil, že svým zvláštním darem může změnit svět o kousek k lepšímu.

zdroj: Warner Bros Pictures

Staňte se fanoušky těchto mrazivých snímků:
Fanklub Den poté
Fanklub Osm statečných
Fanklub Ledová archa
Fanklub Pavučina snů
Fanklub Sněhová kalamita
Fanklub Věc
Fanklub REVENANT Zmrtvýchvstání
Fanklub Přežít
Fanklub Ledové království
Fanklub Happy Feet

Zatím bez komentáře, buďte první!