Žijící legendy stříbrného plátna navštívily Prahu
zdroj: Profimedia

Žijící legendy stříbrného plátna navštívily Prahu

20. 7. 2015 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Do České republiky zavítali Quentin Tarantino a Ennio Morricone! Pracují u nás na hudbě pro nový western.

Tak tohle je pecka. Do našeho hlavního města přijel jeden z nejslavnějších režisérů, dvojnásobný držitel Oscara Quentin Tarantino. Společně s ním je tu i legendární skladatel Ennio Morricone, který se do diváckého povědomí navždy zapsal hudbou ke spaghetti-westernům Sergia Leoneho.

Oba velikáni světové kinematografie s Českým symfonickým orchestrem ČNSO) nahrávají soundtrack k veleočekávanému filmu The Hateful Eight. Ten by měl mít v USA premiéru počátkem příštího roku a objeví se v něm hvězdy jako Kurt Russell, Samuel L. Jackson či Tim Roth.

"Nahrávání nejnovější filmové hudby Ennia Morriconeho začalo dnes v hostivařském studiu ČNSO a potrvá do pondělí," řekl mediální zástupce ČNSO serveru Aktuálně.cz.

zdroj: YouTube.com

Přemluvit Morriconeho ke spolupráci ovšem nebylo vůbec nic jednoduchého.

"Quentin mě žádal opakovaně, ale vždy jsem byl zaneprázdněn, takže z toho sešlo," prozradil italský genius v rozhovoru pro Il Messaggero. "Nakonec zařídil naše setkání a tak dlouho naléhal, až jsem nemohl odmítnout."

Dodejme, že Ennio a Quentin byli pozváni na závěrečný koncert Prague Proms 2015 nazvaný Hollywood Night. Pokud tedy patříte k těm šťastlivcům, kterým se podařilo sehnat lístky, možná je uvidíte na vlastní oči.

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!