Zemřel Přemek Podlaha
zdroj: Profimedia

Zemřel Přemek Podlaha

25. 12. 2014 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Guru českých kutilů a zahrádkářů podlehl těžké nemoci. Bylo mu šestasedmdesát let.

Přemek Podlaha, který podle médií trpěl posledním stádiem rakoviny, zemřel v úterý - tedy den před Štědrým dnem. Oznámil to jeho spolupracovník Miloš Baroch.

Podlaha se narodil 13. června 1938 v Praze. Vystudoval novinářství a následně začal pracovat v zemědělské redakci Československé televize. Později moderoval soutěžní pořad Deset stupňů ze zlaté.

Podlahův Receptář se na televizních obrazovkách poprvé objevil v roce 1987 a vždy se těšil velké divácké oblibě. Posledních cca 13 let se vysílala rovněž jeho rozhlasová verze.

Přemek se Receptář snažil natáčet ještě letos v létě, ale vzhledem ke svému velmi špatnému zdravotnímu stavu se nakonec musel nechat vystřídat svým kolegou a přítelem Alexandrem Hemalou.

"Pokud bude televize chtít, budu rád pokračovat v jeho duchu, v jeho tradici. I když samozřejmě dokážu sotva 10 procent z toho co on," řekl Hemala krátce po Podlahově smrti Blesku.

Poslední rozloučení se podle dostupných informací uskuteční 2. ledna ve 13:00 ve velké obřadní síni pražského strašnického krematoria.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku