Zemřel nenáviděný strýček Vernon Dursley z Harryho Pottera
zdroj: Profimedia

Zemřel nenáviděný strýček Vernon Dursley z Harryho Pottera

30. 3. 2013 – 8:09 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Skvělý filmový i divadelní anglický herec tento čtvrtek podlehl následkům po operaci srdce. Milovníci Harryho Pottera ho jistě i přes jeho negativní postavu strýčka Vernona uctí vzpomínkou.

Komplikace po operaci srdce způsobily, že pětašedesátiletý anglický herec Richard Griffiths tento čtvrtek zemřel, jak potvrdil jeho agent. Herec za svůj život ztvárnil desítky filmových a televizních rolí, ale do podvědomí většiny z nás se dostal díky role obtloustlého a chamtivého strýčka Vernona, u kterého Harry Potter bydlel vždy, než mohl odjet do Bradavic. Zahrál si ale i například v hororu Ospalá díra z roku 1999 a v Pirátech z Karibiku: Na vlnách podivna z roku 2011, ze kterých si ho ale pamatuje málokdo.

Richard a Daniel zdroj: Profimedia

V Británii patřil Griffiths k nejvyhledávanějším divadelním hercům. V roce 2007 se na jevišti dokonce objevil společně se svým "synovcem" Harrym Potterem z čarodějnické ságy, kterého ztvárnil Daniel Radcliffe v divadelní hře Equus z pera dramatika Petera Schaffera.

"Richard byl po mém boku ve dvou z nejtěžších okamžiků mé kariéry. Udělal z nich radost svým povzbuzováním a vtipkováním," svěřil se Radcliffe, když se o úmrtí herce dozvěděl. Za nejtěžší okamžiky jistě považuje jeho úplně první scénu v Harrym Potterovi a první vystoupení na divadelních prknech právě ve hře Equus.

 

...

Zatím bez komentáře, buďte první!