Zemřel herec, kaskadér a milovník zvířat, Zdeněk Srstka
Zdeněk Srstka | zdroj: Profimedia

Zemřel herec, kaskadér a milovník zvířat, Zdeněk Srstka

29. 7. 2019 – 17:00 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Zdeněk Srstka, známý herec, kaskadér a moderátor pořadu o zvířatech Chcete mě?, podlehl ve věku 83 let dlouhé nemoci. Za svůj život se objevil ve stovkách televizních filmů a pořadů. Ve filmu Marečku, podejte mi pero! neustále pronášel legendární větu, "Hliník se odstěhoval do Humpolce".

Zdeněk Srstka byl český herec, kaskadér, vzpěrač a moderátor, který se narodil 26. září 1935 v Praze. V roce 2010 byl přijat do Síně slávy Českého svazu vzpírání.

V 80. letech se objevoval v pořadu Možná přijde i kouzelník. Zahrál si také ve filmech Limonádový Joe aneb Koňská opera, Čtyři vraždy stačí, drahouškuAdéla ještě nevečeřelaRozpuštěný a vypuštěný, Kulový blesk nebo Ať žijí duchové! K vidění byl také v seriálech, např. Četnické humoresky, Sanitka či O zvířatech a lidech.

Díky své postavě hrál často gangstery, rváče nebo vojáky, přitom byl láskyplný a za nový domov mu vděčí stovky pejsků a kočiček, které představoval jako moderátor pořadu Chcete mě?

zdroj: Archiv

Roku 1955 reprezentoval naši republiku na mistrovství světa ve vzpírání, které se konalo v Mnichově. O dva roky později získal bronzovou medaili na mistrovství Evropy a roku 1960 dokonce startoval na letních olympijských hrách v Římě. Na reprezentační úrovni se také věnoval řecko-římskému zápasu.

Zemřel 29.7.2019 po dlouhé nemoci.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku