Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg se stal otcem krásné holčičky. Neuvěříte, jaký dárek jí dal
zdroj: Profimedia

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg se stal otcem krásné holčičky. Neuvěříte, jaký dárek jí dal

2. 12. 2015 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zuckerbergova manželka Priscilla Chan porodila dceru, která dostala jméno Max. Nadšený otec o tom včera informoval na svém facebookovém profilu.

Úspěšného podnikatele a jeho ženu tato šťastná událost inspirovala k rozhodnutí vytvořit novou nadaci Chan Zuckerberg Initiative, do níž chtějí postupně vložit téměř všechny své akcie Facebooku. Plyne to z obsáhlého dopisu adresovaného Max, který Mark zveřejnil.

Novopečení rodiče v něm popisují svou představu světa, v němž by jejich dcera měla vyrůstat – i co všechno chtějí v nadcházejících letech pro budoucí generace udělat oni sami.

"Prvotními oblastmi našeho zájmu bude personalizované vzdělávání, léčení nemocí, spojování lidí a budování silné komunity. V průběhu našich životů na tuto misi dáme 99% našich akcií Facebook, jejichž současná hodnota je cca 45 miliard USD. Víme, že ve srovnání s příspěvky a talenty lidí, kteří na těchto otázkách již pracují, je to malý příspěvek. Ale chceme dělat, co bude v našich silách, pracovat po boku mnoha dalších," uvedli mimo jiné.

"Max, máme tě rádi a cítíme velkou zodpovědnost, abychom učinili svět lepším místem pro tebe i další děti. Přejeme ti život naplněný stejnou láskou, nadějí a radostí, jakou jsi dala ty nám. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co sis na tento svět přinesla. S láskou máma a táta," uzavřeli.

Gratulujeme!

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku