Za rozvodem Toma Cruise a Nicole Kidman prý stála Scientologická církev
zdroj: Profimedia

Za rozvodem Toma Cruise a Nicole Kidman prý stála Scientologická církev

27. 1. 2015 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Sedmačtyřicetiletá herečka svého manžela údajně přesvědčovala, aby se od scientologů distancoval. A to neměla dělat…

Z kontroverzního dokumentu Going Clear plyne, že  za rozvod Toma a Nicole nesou odpovědnost pohlaváři Scientologické církve. Ti hollywoodskou krásku považovali za "potenciální zdroj potíží", protože její otec byl psycholog.

"Začalo to krátce poté, co se David Miscavige (šéf Church of Scientology, pozn. red.) na Cruise rozzuřil. Pověřil mě, abych dohlédnul na to, že se jeho manželství s Kidman rozpadne," tvrdí někdejší Davidova pravá ruka Marty Rathbun.

K dosažení tohoto cíle scientisti používali agresivní taktiky, včetně zastrašování. Rathbun dokonce prohlásil, že jeho tehdejší souvěrci se snažili "převychovat" Cruisovy adoptované děti Connora a Isabellu a přimět je, aby se obrátily proti své matce.

Tom Cruise, Katie Holmes a David Miscavige zdroj: tisková zpráva

Going Clera měl premiéru na Sundance Film Festival v Utahu. Podle dostupných informací HBO za účelem jeho analýzy najala 160 právníků. Předpokládá se, že v americké televizi bude odvysílán 16. března.

Scientologická církev reagovala prohlášením, ve kterém dokument - založený na knize novinářky Lawrence Wright - zkritizovala. "Zdrojem těchto informací jsou vesměs naši bývalí členové, kteří byli před více než třiceti roky vyhozeni za porušování předpisů a dlouhodobě o nás za peníze vytvářejí lži" stojí v něm mimo jiné.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku