Wohnout interview: Půlka kapely obal desky nenávidí (II.)
zdroj: iREPORT.cz

Wohnout interview: Půlka kapely obal desky nenávidí (II.)

17. 10. 2014 – 13:54 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Víte, kdo je "hučák"? Jaký kytarový riff považují za zcela zásadní, nebo která skladba jako jediná nikdy nechyběla v koncertním setlistu? Honza Homola a Jirka Zemánek, dvě čtvrtiny sestavy Wohnout, v druhé části rozhovoru prozradili i to, který herec se odmítl stát oficiálním Kreténem.

Song Barbíno? je vzpomínkou na konkrétní ženu, nebo vychází z obecné představy o tomto typu holek?
Jirka: Může to samozřejmě svádět k nějakému konkrétnímu jménu...
Honza: Obořila se firma Mattel, že je to proti panence. Ale barbína je obecný výraz pro holku, která se ráda čančá, chodí po obchodech, prostě fiflena. Song je o tomto typu holek.

Další track se jmenuje Fanynka. Některé dovedou být velmi urputné. Pronásledovaly vás někdy až do té míry, že jste toužili být jedním z davu a nikoliv "populár"?
Honza: My máme zajímavější úkaz. Říkáme jim "hučáci". Je to chlap mezi 40 a 50 lety, který na koncertě vypil 15 piv...
Jirka: To ne, tolik v sobě mít nemůže. Šest.
Honza: Tak šest, to stačí. Přijde do šatny v momentu, kdy dohrajeme, a snaží se sdělit něco důležitého, když se převlékáme. Dělá to tak, že se na nás s tím pivem naklání, tudíž na tebe to pivo cmrndá...
Jirka: Když někdo chytne "hučáka", je třeba ho předat. Takže se i s ním přesouváme k někomu dalšímu. A jakmile mluví na oba dva, je třeba zmizet.
Honza: Občas se stává, že už je zapotřebí být agresivní. Vycházíme fanouškům vstříc, ale musí respektovat náš prostor, šatnu. Když jsme 5 minut po vystoupení zhuntovaní, zpocení...

Fanynky tedy nic? To mě překvapujete.
Honza: Když člověk přijde na náš koncert a sleduje publikum, je to plynulá věková vlna od 17 do 50, 60 let.
Jirka: To je pravda. Když jsme měli akustickou šňůru, věkový průměr posluchačů se dost zvýšil. Přišlo hodně lidí skoro ve věku našich rodičů.
Honza: Jednou přišly tři dámy, těm mohlo být 75. Ty byly výborné. Ale pak přišel hučák...

Ve skladbě Pohádka zpíváte, že "každý má svou cenu a já jí mám taky." Zahráli by Wohnout na jakékoliv akci? Nemyslím jen politické šaškárny, ale třeba soukromé a firemní večírky.
Honza: Politické straně určitě ne, zejména ne třešním. Občas hrajeme na firemních akcích, ale to neznamená, že to musí být blbé. Hráli jsme třeba na horské chatě, venku sněžilo a mejdan to byl výborný. Když už takovou VIP akci vezmeme, nepřistupujeme k tomu tak, že je to "vipka". Je to koncert jako každý jiný. Trochu se to dřív příčilo našemu přesvědčení, ale hypotéky jsou velké.
Jirka: I herci hrají v seriálech a reklamách. Nejsme proti.

 

Pokračování rozhovoru naleznete na odkazu níže.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku