Wohnout interview: Laskonky a kremrole vznikaly spontánně
zdroj: iREPORT.cz

Wohnout interview: Laskonky a kremrole vznikaly spontánně

13. 6. 2014 – 15:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Bez téhle čtyřky, které nikdo neřekne jinak než Wohnouti, si festivaly a česká rocková pódia vůbec nelze představit. Že skupina Wohnout platí za jednu z nejpilnějších kapel, potvrzuje i v těchto dnech, kdy natáčí už své osmé řadové album Laskonky a kremrole. Odpovídal kytarista a zpěvák Honza Homola.

Jak jste daleko s nahráváním?
Zhruba před dvěma hodinami jsme dotočili nástroje a teď se vše bude míchat. Nápady na desku jsme sbírali průběžně a bylo jich plno, ale vzhledem ke kapacitě alba jsme museli spoustu písniček vyházet. Teď máme nějakých 15-16 věcí, ze kterých ještě možná nějaká vypadne.


Jdete do studia až v momentě, když máte všechny písničky hotové a vlastně je jen natočíte?
Na předchozích deskách jsme do studia chodili dost nepřipravení - víceméně s holými kostrami písniček, které jsme tam pak nějak dodělali. Ale poslední dvě desky máme fakt hodně připravený a to i tím způsobem, že ty písničky neustále hrajeme, každý týden jsme měli dvě-tři zkoušky a hráli je furt dokola. Pak už se jenom vybíraly zvuky nástrojů, ladily aranže, občas se někde změnil text, ale v zásadě jsme šli do studia s hotovým materiálem.


Kdo obvykle chodí s nápady na nové písničky? Nebo vznikají dohromady?
Nápady většinou vypadnou od nás s bráchou, skládáme texty a muziku, ale takovej ten celkovej tvar se dělá kolektivně ve zkušebně, kdy se zkouší, co zní nejlíp. Teď s námi trochu dělá i Milan Cimfe, což je taková zvukařská persona, takže doufáme, že se jeho producentský podpis přibude.

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu:

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku