Underworld v létě rozduní Open Air Festival. Pamatujete na jejich vypalovačku?
zdroj: iREPORT.cz

Underworld v létě rozduní Open Air Festival. Pamatujete na jejich vypalovačku?

27. 6. 2013 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Open Air Festival potvrdil nového headlinera. Underworld se na hlavním pódiu v Panenském Týnci objeví v sobotu 10.srpna o půlnoci a doplní tak dříve ohlášené interprety jako Skunk Anansie, O.Children nebo Adam Freeland.

Britští Underworld, patřící k nejdůležitějším interpretům elektronické scény konce minulého století, fungují už od konce osmdesátých let, avšak zásadní úspěch přišel až s třetí deskou Dubnobasswithmyheadman a zejména pak s následujícím počinem Second Toughest In The Enfants. Tu proslavil hit Born Slippy z kultovního filmu Trainspotting. Režisér Danny Boyle se od té doby opakovaně na kapelu obrací s prosbou o vytvoření soundtracku a Underworld na tohle vábení slyší: za sebou mají podíl na snímcích jako Extra život, Pláž nebo Sunshine.

Osu sestavy tvoří zakládající dvojice Karl Hyde a Rick Smith, neoficiálním třetím členem skupiny je dlouhodobý spolupracovník Darren Price. Underworld zatím natočili osm nahrávek, přičemž od vydání poslední řadovky Barking uběhly tři roky a fanoušci se letos museli spokojit s Hydeovou sólovkou Edgeland a Smithovým soundtrackem k novému snímku Dannyho Boylea Trance.

Pořadatelé festivalu, jenž se uskuteční 8.-10. srpna na letišti v Panenském Týnci, zároveň oznámili, že ceny vstupenek se již nebudopu zvyšovat. I nadále tedy zůstane cena standardního vstupného ve výši 800 Kč a cena VIP vstupenky v hodnotě 1 400 Kč. Lístky jsou k zakoupení na webu festivalu a v tradičních předprodejních sítích. Na místě pak přijde standardní vstupné na 1 200 Kč a VIP na 2 000 Kč.

...

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku