Tomáš Klus interview: Problémy neexistují, vytváříme si je sami
zdroj: iREPORT.cz

Tomáš Klus interview: Problémy neexistují, vytváříme si je sami

1. 3. 2014 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tomáš Klus se za poslední měsíce myšlenkově hodně posunul. "Bytí na tomto světě je hrozně jednoduché," říká a dodává, že v sobě našel Boha a ve své dceři učitelku. Popírá strach i problémy. A také vydává nové album a chystá se na Žebřík.

NEJEN SLOVEM ŽIVA JEST PÍSNIČKA

V březnu vyjde tvoje nová deska. Jaká bude?
Skvělá! Jsem pyšnej na to, co se nám povedlo. V téhle sestavě hrajeme už dva roky a nikdy jsem si neuvědomil, jak skvělí muzikanti kolem mě jsou. Obětovali mi kus svého talentu a já jsem za to vděčný. Dosud se moje písničky točily z naprosto zásadní částí kolem textů. Teď půjde víc o muziku, což je pro mě velká škola Jiřího Kučerovského. Jirka mi ukázal, že nejen slovem živa jest písnička. I samotný tón a zvuk může v pravou chvíli promluvit mnohem výstižněji než text.

zdroj: youtube.com

V prvních zmínkách o albu jsi nevylučoval experimentování v podobě elektroniky. Jak moc zásadní tenhle žánrový posun bude?

Nakonec se experimentování nekonalo. Poté, co jsme písně nahráli, jsme je chtěli něčím "zprznit", ale zjistili jsme, že to nejde. Ty skladby jsou tak kompaktní, že cokoliv navíc by bylo zbytečné.

Takže lidi můžou čekat "starého Tomáše Kluse"?
Určitě nemůžou čekat starého Tomáše Kluse, to bych byl sám proti sobě. Jedno z mých životních mott je: "Jediné, co je trvalé, je změna." V té já žiju a žiju v ní šťastně. Jsem v neustálém vývoji. Takže fanoušci můžou čekat nového Tomáše Kluse.

Týká se to tedy i nějakého žánrového posunu?
To je mi úplně jedno. Na žánry si moc nehraju.

 

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku