Tereza Kerndlová nebo Olga Lounová, která je vaše favoritka?
zdroj: Vlastní foto autora

Tereza Kerndlová nebo Olga Lounová, která je vaše favoritka?

10. 10. 2017 – 17:19 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V dnešním souboji se utkají dvě krásné zpěvačky. První z nich je brněnská rodačka Tereza Kerndlová a druhá v pořadí se představí Olga Lounová, původem z Liberce. Které z těchto dvou fandíte více? Která lépe zpívá, a která je krásnější? Vyjádřete svůj názor v anketě na konci článku.

Tereza Kerndlová

Tereza Kerndlová je dcera jazzového a swingového zpěváka Ládi Kerndla. Od 2,5 let cestovala na lodích po celé Evropě se svým otcem, který na těchto lodích působil jako hudebník a zpěvák.

Tereza byla nominována na Eurosong, aby reprezentovala Českou republiku v soutěži Eurovision Song Contest. 26. ledna 2008 v televizním souboji Eurosong zvítězila a v květnu reprezentovala Českou republiku v druhém semifinále Eurovize. Nakonec skončila s devíti body na předposledním osmnáctém místě a do finálové části soutěže se nedostala. Více.

zdroj: Archiv

Více videí Terezy Kerndlové

Olga Lounová

Dětství strávila v Osečné (Lázně Kundratice), kde dodnes žije velká část její rodiny. Po úspěšném zakončení studia na Pedagogické fakultě v Liberci získala absolutorium na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze (obor muzikál - zpěv, herectví, tanec).

Od roku 1998 je obsazována jako herečka do seriálů a filmů. Hrála Patricii v seriálu Ošklivka Katka, objevila se také v seriálu Vyprávěj.

Mezi její dosud největší hity patří Láska v housce s Xindlem X a autorské skladby K výškám a Brány svaté. Začátkem roku 2011 vydala svou první studiovou desku Rotující nebe a podepsala smlouvu se světovým vydavatelstvím Universal Music. V roce 2010 byla dvakrát nominována na Hudební cenu Óčka za skladbu Láska v housce (sólista a videoklip). Za svou kariéru se aktivně účastní i různých charitativních akcí. Od roku 2011 je patronkou Nadačního fondu UNICEF. Více.

zdroj: Archiv

Více videí Olgy Lounové

Přidejte se do fanklubu své oblíbené zpěvačky!
Fanklub Tereza Kerndlová
Fanklub Olga Lounová

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku