Škwor interview: Proč někdo potřebuje prznit dokonalé písničky?
zdroj: tisková zpráva

Škwor interview: Proč někdo potřebuje prznit dokonalé písničky?

30. 10. 2014 – 15:03 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Slavit 15. narozeniny může znamenat i dost starostí. Tím spíš, když jsou všude kolem vás kamery. Za kulisy podobných akcí nechají nahlédnout Martin Pelc a Tomáš Kmec. Slibují i další album a vysvětlují, proč není dobré předělávat písně svých oblíbených interpretů.

Na trh v těchto dnech přichází CD a DVD z loňského výročního koncertu k 15. narozeninám kapely. Převládal stres z kamer a všeho kolem, nebo oslavy výročí?
Martin: Stres tam byl. Přece jen šlo o velký koncert, který jsme natáčeli, a chtěli jsme, aby všechno dokonale klaplo. Po vystoupení, když vše dobře dopadlo, jsme si užívali euforii.
Tomáš: Nešlo jen o to, že byly přítomné kamery. Měli jsme vymyšlených hodně technických věcí, které pokaždé nepoužíváme. Takže stres byl kvůli tomu, aby se něco nepodělalo.

Přípravy údajně zabraly zhruba rok. To hodně lidí těžko chápe, když koncert trvá přibližně dvě hodiny. Můžete stručně nastínit, co vše je nutné naplánovat, zajistit, vyzkoušet...?
Martin: Začalo to v autě cestou z koncertu, když přišla řeč na blížící se 15. narozeniny kapely s tím, že by bylo dobré udělat větší koncert. Pak je třeba rozhodnout, kde se uskuteční, zarezervovat prostor, rozjet předprodej vstupenek. Dále se řeší grafická stránka billboardů, reklamy atd. Také je nutné sehnat partnery, včetně mediálních. Později sestavit playlist, domluvit se, zda pozvat hosty a koho. Hodně dlouho předem se řeší scéna. A přitom všem musíme myslet na finance.

Těmito produkčními záležitostmi se zabýváte také vy?
Martin: Z velké části náš manažer Pepe. Ale většinu s námi konzultuje nebo minimálně oznamuje, abychom měli zpětnou vazbu a případně mohli něco pozměnit.
Tomáš: Podle toho, co slýchám, řešíme celkem dost věcí. Chceme být součástí i těchhle záležitostí.

 

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu níže.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku