Sir Donald Sinden podlehl rakovině
zdroj: Profimedia

Sir Donald Sinden podlehl rakovině

12. 9. 2014 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Ve věku devadesáti let zemřel úspěšný britský herec Donald Sinden. Informovali o tom jeho příbuzní.

Sinden, známý všem divákům seriálu Vraždy v Midsomeru, několik posledních let bojoval s rakovinou prostaty. Bohužel ji však nedokázal porazit.

„Přestože jsme s přihlédnutím k otcově velmi špatnému zdravotnímu stavu jeho smrt očekávali, je to pro nás obrovská ztráta. Celé naší rodině bude chybět jeho humor i znalosti,“ uvedl Sindenův syn Marc a dodal:

„Všichni bychom chtěli rovněž poděkovat zaměstnancům Pilgrims Hospice za ohleduplnou a důstojnou péči, kterou mu poskytovali až do samotného konce.“

Donald Sinden zdroj: Profimedia

Donald Sinden studoval na Akademii dramatických umění v Londýně a později se stal členem Royal Shakespeare Company. Ztvárnil například role krále Leara či Malvolia ve Večeru tříkrálovém.

Ve filmu se poprvé objevil v roce 1953. Mj. si zahrál po boku Grace Kelly a Clarka GablehoMogambu, kultovním politickém thrilleru Šakal a řadě dalších snímků.

Sindenův život byl podle jeho syna plný zajímavých zážitků. „Například byl posledním člověkem, který osobně znal milence Oscara Wilda, lorda Alfreda Douglase (Bosie), a současně jedním z pouhých dvou lidí, kteří se zúčastnili jeho pohřbu,“ řekl Marc.

Zatím bez komentáře, buďte první!