Shrek nebo Nemo? Vybíráme nejlepší animáky tohoto milénia
zdroj: tisková zpráva

Shrek nebo Nemo? Vybíráme nejlepší animáky tohoto milénia

29. 4. 2016 – 9:45 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

"Animák", žánr, který si získává srdce nejen dětí, ale také většiny dospělých. Zatímco mladší divák ocení dobrodružné příběhy svých oblíbených hrdinů, dospělák si užije skrytý humor a neuvěřitelné, trefné a pravdivé hlášky. Vybrali jsme pro vás výčet takových animáků, které jistě stojí za to vidět.

Shrek
Shrek, zelený obr s tykadly mimozemšťanů, žije sice docela sám, ale šťastně ve svém domku na samotě u lesa až do chvíle, kdy je doslova přepaden nekonečným zástupem známých i méně známých pohádkových postaviček, které byly vyhoštěny z království nevzhledného a zakyslého Lorda Farquaada. Ve snaze zjednat pořádek a hlavně vrátit klid do svého příbytku Shrek Farquaadovi slíbí, že vysvobodí ze zajetí obávaného draka krásnou princeznu Fionu a přivede mu ji, aby se stala jeho ženou. S pomocí mazaného oslíka, ochotného pro Shreka udělat cokoli, jen ne zmlknout aspoň na okamžik, obr svůj slib splní, jenže pak se to nějak podivně zamotá, zaplete a zkomplikuje, takže je všechno nakonec úplně a docela jinak.

zdroj: YouTube.com

Toy Story 3: Příběh hraček
Ve filmu Toy Story 3: Příběh hraček se tvůrci milované série příběhů o hračkách „Toy Story“ vrací do kouzelného světa nám dobře známých hraček. Chlapec Andy už vyrostl a chystá se na vysokou školu. Buzze, Woodyho a zbytek hraček tak čeká nejistá budoucnost. Toy Story 3: Příběh hraček je dobrodružná komedie, ve které se naši staří známí hrdinové dostanou do školky plné rozjívených dětí a batolat. Obzvláště nezkrotná batolata se už nemohou dočkat, až dostanou tyhle „nové“ hračky do svých malých, upatlaných ručiček. Přestože naše hrdiny čeká nejedna horká chvilka, dobře ví, že nesmí jeden druhého zradit a že se musí pohromadě. A k tomu všemu čeká panenku Barbie první osudové setkání s Kenem.

zdroj: YouTube.com

Hledá se Nemo
Ponořme se pod mořskou hladinu, kde se odehrává napínavý příběh Hledá se Nemo. Veselé dobrodružství vás zavede do překrásného podmořského světa korálového útesu u břehů Austrálie. Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí pot¨ruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky!

zdroj: YouTube.com

Jak vycvičit draka
Vikingský teenager nějak nemůže zapadnout mezi ostatní obyvatele rodného ostrova Blpu, protože na rozdíl od nich spíš než svaly (kterých má pomálu), používá hlavu. Asi by se to dalo přejít, kdyby Škyťák nebyl synem náčelníka vesnice, Kliďase Velikána. Taťka má syna rád, ale bohužel si uvědomuje jeho „nedostatečnost“. Zvlášť když se blíží Škyťákovo iniciační uvedení mezi dospělé Vikingy, které lze úspěšně absolvovat jediným způsobem – zabitím draka v souboji. Draci jsou totiž na Blpu jediným, zato permanentním problémem. Desítky druhů létajících ještěrů prakticky neustále útočí na vesnici, kradou domácí zvířata, spalují úrodu i hospodářská stavení, a tak je morální povinností každého Vikinga bojovat proti drakům, jak se dá. I Škyťák by samozřejmě rád nějakého toho Nodra smrťáka, Ohavného zipáka nebo Hrůzáka hrozivého skolil, jenže matička příroda ho na to opravdu vybavila nevalně.

Nepomáhají ani užitečné lekce v Drakoškole místního samorosta, kováře Tlamouna. Škyťák je naštěstí hlava otevřená a tam, kde schází hrubá síla, pomůže hlava, díky níž zkonstruuje samostříl, kterým zaútočí na nejobávanějšího z draků, prakticky nepolapitelnou Noční fúrii. Jediný výstřel (velmi úspěšný) změní budoucnost soužití lidského a dračího plemene na ostrově Blpu. Když se totiž Škyťák vydá zraněného draka dorazit a stát se tak definitivně mužem, cosi se v něm při pohledu do jasných dračích očí zlomí. A ten zlom bude začátkem jednoho krásného přátelství. Teď už jen zbývá přesvědčit ostatní Vikingy, že skutečný nepřítel číhá jinde.

zdroj: YouTube.com

Úžasňákovi
Bob Parr kdysi býval jedním z největších světových supehrdinů - pod pseudonymem Pan Úžasňák každý den zachraňoval životy a sváděl boje se zlými padouchy. Nyní však pracuje jako likvidátor škod v pojišťovně a jediné souboje, které svádí, jsou s časem a vzrůstající nadváhou. Když jej (spolu se všemi ostatními legendárními bojovníky proti zločinu) před patnácti lety donutil sled nešťastných omylů a pošetilých soudních sporů pověsit superoblek na hřebík, přijal i se svou ženou Helen (Paní Úžasňáková) občanskou totožnost a nyní se snaží se svými třemi dětmi žít normálním životem. Bob má ale neochvějné nutkání vrátit se do akce, k čemuž dostane příležitost v okamžiku, kdy jej tajemná zpráva povolá ke splnění přísně tajného úkolu na vzdáleném ostrově. Když Bob zjistí, že za celým tajemstvím stojí génius zločinu a jeho ďábelská pomsta, vydává se zbytek rodiny Úžasňákových na záchrannou akci, která je příslibem nevídaných soubojů důvtipu a superschopností.

zdroj: YouTube.com

Doba ledová
Bylo nebylo. Ne tak dávno, sotva před 20 000 lety, v prehistorickém světě, kdy mrzne až praští, začíná příběh o mi-mi-migraci. Jak má jeden ale poznat, že jde o dobu ledovou a ne třeba o Mrazivé časy nebo Velký chlad? No, tak se na naše hrdiny podívejte! obličeje mají vyloženě ledové. A s tím přesunem je docela honička, zvlášť když zvířecí tým - mamut, tygr a lenochod - najdou lidské mládě, moc roztomilého človíčka, a usmyslí si, že prcka vrátí rodičům. Během dobrodružné cesty mají zvířata spoustu starostí, jak se uživit. Mamut musí dávat pozor, aby mu věčně někdo nešlapal na chobot a musí hájit svou tělnatost. Není přece tlustý, to ty chlupy dělají, že tak vypadá. Tygr zase potřebuje uchovat svou tygří vážnost. A ještě musí vyřešit spoustů problémů se vztahy. A jaký je to pořádek. když lenochod střídá partnerky jako ponožky? Panečku, mamut, ten je věrný. Na konec by to chtělo nějakou změnu. Což takhle "globální oteplení"?

zdroj: YouTube.com

Lego příběh
Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven.

zdroj: Archiv

Příšerky s.r.o.
Monsters Incorporated je strašidelná továrna vedená Henrym J. Waternoosem a jedním z jejích hlavních strašidel je James P. Sullivan, jehož strašidelným asistentem a nejlepším přítelem a spolubydlícím je Mike Wazowski. Do tajemného světa příšer a strašidel, kde se elektrická energie získává z dětského (vyděšeného) křiku se nedopatřením dostane holčička Boo.

zdroj: YouTube.com

Ratatouille
Hlavním hrdinou filmu je krysák Remy, který odvážně sní o tom, že se stane vyhlášeným kuchařem v pařížské pětihvězdičkové restauraci. Společně se zkrachovalým vynašečem kuchyňských odpadků Linguinim se vydají za svým cílem stát se nejvyhlášenějším kuchařem v Paříži.

Remy měl celý život dokonalý čich a na krysu také velice neobvyklý sen: vařit v luxusní restauraci. Nenechá se zviklat očividnými potížemi, se kterými se krysa, toužící po kariéře v oboru, který hlodavce přímo nenávidí, nevyhnutelně setká, nemluvě o výtkách ostatních členů rodiny, kteří se mu snaží domluvit, aby se spokojil s tradičním životem na skládce, a své touhy uspokojuje skromným flambováním a smažením. Ale když ho okolnosti doslova vrhnou do restaurace, kterou proslavil jeho kuchařský vzor Auguste Gusteau (jehož heslo „vařit může každý“ Remyho po celý život inspirovalo), brzy zjistí, že pokud jste krysa a někdo vás uvidí, může vám v kuchyni jít doslova o život.

Když už se zdá, že je se splněním Remyho snů konec, potká toho, koho potkat potřebuje, přítele, který mu věří: stydlivého a podřadného vynašeče odpadků, kterého z restaurace čeká vyhazov. Teď, kdy už oba nemají co ztratit, se z Remyho a Linguiniho stanou bizarní společníci, kteří, hnáni Linguiniho nešikovností a Remyho neobvyklými nápady, převrátí Paříž vzhůru nohama na neuvěřitelné cestě plné humorných zápletek, působivých zážitků a těch nejnepravděpodobnějších triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili.

zdroj: YouTube.com

VALL-I
Film začíná v roce 2700. Poslední operační stroj VALL-I stále plní úkol čištění Země se svým jediným mazlíčkem – švábem Halem, který mu dělá společnost. Malý robot, roztomilý a působivý, si za ta léta docela vyvinul svou osobnost. Bydlí v maringotce plné zvláštností a artefaktů z lidského života jako je Rubikova kostka, kuchyňský šlehač a jeho největší poklad – stará video kazeta s filmem Hello Dolly. Během začátku filmu si přidá do své sbírky novou věc – malou rostlinku, kterou zasadí do staré boty. Jednoho dne jde VALL-I po své obvyklé práci, ale blízko přistane kosmická loď. Kosmická loď vyšle malou, létající robotku Eve, která začíná na povrchu planety něco hledat. VALL-I se beznadějně zamiluje. Rodinná animovaná pohádka ze studia Pixar.

zdroj: YouTube.com

Výčet animovaných filmů posledních let je tak obrovský, že není možné, aby byly všechny součástí našeho článku. Určitě by se nemělo zapomínat i na tak skvělé počiny, jakými jsou Na vlásku, Auta, Shrek 2, Ledové království, Já, padouch, Slepičí úlet, Megamysl, Vzhůru do oblak, V hlavě, Píseň moře a mnohé další.

Staňte se fanoušky těchto skvělých animáků:
Fanklub Shrek
Fanklub Toy Story 3
Fanklub Hledá se Nemo
Fanklub Jak vycvičit draka
Fanklub Úžasňákovi
Fanklub Doba ledová
Fanklub Lego příběh
Fanklub Příšerky s.r.o.
Fanklub Ratatouille
Fanklub VALL-I

Zatím bez komentáře, buďte první!