Sarah Brigthman se chystá do vesmíru
zdroj: tisková zpráva

Sarah Brigthman se chystá do vesmíru

16. 1. 2015 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Čtyřiapadesátiletá herečka a zpěvačka hodlá navštívit Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS). Neuvěříte, kolik je ochotná za to zaplatit.

Sarah Brightman by do vesmíru měla vyrazit letos v říjnu. Její cestu organizuje americká společnost Space Adventures, kterou koncem devadesátých let založil vizionář Eric Anderson.

Muzikálová hvězda hodlá na Mezinárodní vesmírné stanici strávit celkem 10 dní a pak se na palubě ruské kapsle Sojuz vrátit zpět na Zem. Dovolená v kosmu ji přijde na závratných 52 milionů USD.

Půjde-li vše hladce, Brightman se stane v pořádi již osmým "turistou", který ISS navštívil. Není bez zajímavosti, že žádná profesionální zpěvačka na ní dosud nebyla. Zatím naposled si tento nevšední zážitek dopřál Guy Laliberte (zakladatel Cirque du Soleil).

Podle dostupných informací Sarah tento týden odletěla do Ruska, kde ji čeká devítiměsíční výcvikový program. Do střediska Star City už dorazil i další zájemce o pobyt na ISS -japonský podnikatel Satoshi Takamatsu.

Pokud však slavná sopranistka bude schopná letu, Takamatsu se ke hvězdám jen tak nepodívá. Poté, co NASA v roce 2011 odstavila své raketoplány, se totiž čekací doby výrazně prodloužily.

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku