Sandra Bullock prozradila svůj recept na řešení problematiky genderové nerovnosti v Hollywoodu
zdroj: Profimedia

Sandra Bullock prozradila svůj recept na řešení problematiky genderové nerovnosti v Hollywoodu

16. 9. 2015 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jednapadesátiletá herečka se s tím rozhodně nepárá. Když nějakou roli opravdu chce, prostě si o ní řekne – a to klidně i v případě, kdy byla původně napsaná pro muže.

Naposledy se takhle "vetřela" do komediálního dramatu Our Brand Is Crisis, ve kterém získala roli politického stratéga  Toho prý původně měl hrát jeden z producentů filmu George Clooney.

V této souvislosti byla Bullock požádána, aby se vyjádřila k citlivé tématice diskriminace žen v Hollywoodu.

"Hodně se o tom teď mluví a navíc stále intenzivněji, z čehož mám velkou radost," prohlásila na sobotní tiskové konferenci k výše zmíněnému snímku. "Co bych k tomu chtěla uvést je to, že jsem byla schopná říct 'Byli byste schopni a ochotni vzít tuhle roli, která už byla napsána a na které jste kluci dlouho pracovali a opatrovali ji a změnit jí na ženskou?'"

"A žádné velké váhání se nekonalo. Jediné zaváhání se týkalo toho, zda to scénárista tak může udělat. Takže tohle snad ukazuje posun k lepšímu."

Sandra podle svých vlastních slov doufá, že Our Brand Is Crisis zaznamená dostatečně velký úspěch na to, aby studio dospělo k závěru, že podobný přístup se mu vyplatí a začalo zástupkyně něžného pohlaví do hlavních rolí obsazovat častěji.

"Budeme dělat Dvanáct rozhněvaných žen," komentoval to pobaveně Clooney.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku