Salma Hayek: „Snažím se být příkladem své dceři“
zdroj: tisková zpráva

Salma Hayek: „Snažím se být příkladem své dceři“

5. 11. 2014 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Osmačtyřicetiletá herečka se při příležitosti převzetí ocenění od organizace Equality Now rozpovídala o malé Valentině. Co všechno prozradila?

Salma Hayek je mj. známa tím, že se zasazuje o posílení práv žen. Se svou sedmiletou dcerkou Valentinou však na toto téma příliš nehovoří.

„Nechci jí dělat každý den kázání,“ řekla mexická kráska magazínu People. „Je si dobře vědoma toho, že její maminka bojuje za ženská práva. Že na světě existuje mnoho míst, kde ženy žádná práva nemají.“

Hayek rovněž uvedla, že Valentina je velkou obdivovatelkou Malaly Yousafzai – a že názory pákistánské aktivistky výrazně ovlivňují formování dceřina pohledu na svět.

Salma Hayek s dcerou zdroj: Profimedia

„Chápe, kdo to je i co dělá. Z tohoto důvodu si váží svých vlastních možností vzdělávání. Ví o všem, co dělám pro Chime for Change (ženská charita, kterou Salma spoluzaložila se zpěvačkou Beyoncé, pozn. red.) i jak je to pro můj život důležité,“ prohlásila a dodala:

„To je vše, co mohu udělat. Jen se snažím žít v souladu se svým přesvědčením a být jí dobrým příkladem.“

Hvězda filmu Desperado neopomněla zdůraznit, že navzdory svým aktivitám se nepovažuje za feministiku.

„Nejsem feministka,“ konstatovala. „Kdyby muži procházeli tím stejným, čím dnes procházejí muži, bojovala bych za ně s úplně stejným nasazením. Věřím v rovnost.“

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku