Rihanna žaluje Topshop za podobiznu na tričkách bez jejího souhlasu o 5 miliónů dolarů!
zdroj: Profimedia

Rihanna žaluje Topshop za podobiznu na tričkách bez jejího souhlasu o 5 miliónů dolarů!

19. 5. 2013 – 9:00 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Milovnice módy a nyní i návrhářka Rihanna zažalovala maloobchodní gigant Topshop o 5 milionů dolarů za neoprávněné použití její podobizny na svých produktech.

Barbadoská kráska zuří od té doby, co známý řetězec začal prodávat dámská trička s potiskem její podobizny, kterou zosobňovala ve videoklipu ke své písni We Found Love. Po osmi měsících vyjednávání s firmou Topshop, kterou vlastní miliardář Sir Philip Green, nyní vyrazila do právního boje.

Rihanna zdroj: tisková zpráva

Zdroj z okolí zpěvačky se svěřil listu New York Post: "Rihannin management již několikrát žádal Topshop, aby přestal prodávat trika s její podobiznou a bylo jim řečeno, že budou dělat, co chtějí. Kupují snímky od fotografa, ale neplatí umělci poplatky kvůli licenci. Bohužel zákon Velké Británie umělce nechrání."

Pro Rihannu bylo nejvíc urážlivé, že ji v podstatě řekli: "Jdi k čertu, nám je to jedno. Budeme ty věci dál prodávat," řekl zdroj.

Vedení Topshopu nabídlo Rihanně jako náplast 5 tisíc dolarů s tím, že víc se o to zajímat nebudou. Zpěvačka si tedy najala mezinárodní právnickou firmu Reed Smith, aby na ně podali žalobu. Oděvy s její tváří jsou prodávány jen v Británii, kde fotograf vlastní práva na tyto snímky

 

...

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku