Reese Witherspoon zkritizovala Hollywood za sexismus a ageismus
zdroj: Profimedia

Reese Witherspoon zkritizovala Hollywood za sexismus a ageismus

11. 11. 2015 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Devětatřicetileté herečce se ani trochu nelíbí, že v nejslavnější „továrně na sny“ se stále měří dvojím metrem. Neuvěříte, co všechno prohlásila.

Witherspoon se na toto ožehavé téma rozpovídala během přebírání módní ceny Women Of The Year, které udílí britský časopis Glamour. A rozhodně si nebrala servítky.

"Doufám, že Amy Schumer – a všichni další nominovaní – mi dají práva na natočení filmů o svých životech.  Přestože jsem o pět let starší než ty Amy, podle hollywoodských standardů v v tom filmu asi budu muset hrát tvou babičku – a ty budeš muset pravděpodobně hrát svou matku," konstatovala.

Řeč pochopitelně přišla i na další téma, které Reese považuje za velmi důležité – dělat víc filmů se ženami v hlavních rolích. Právě o to usiluje společnost Pacific Standard, kterou hvězda filmu Divočina založila na popud své maminky.

"Moje máma, velmi silná jižanka, mi řekla, 'Jestli chceš něco udělat, miláčku, udělej to sama,' " zavzpomínala Witherspoon.

"Dámy a pánové, myslím, že zažíváme kulturní krizi v každé oblasti, v každém odvětví. Ženy jsou nedostatečně zastoupeny ve vedoucích pozicích a nedostatečně placeny. Není divu, že nemáme zdravotní péči, kterou si zasloužíme, nebo placené volno z rodinných důvodů nebo veřejný přístup ke vzdělávání v raném dětství. A to mi opravdu dělá starosti. Jak můžeme očekávat, že legislativa s našimi právy a potřebami zůstane zachována, pokud nebudeme mít rovné zastoupení?" rozohnila se a dodala:

"Věřím, že ambice není sprosté slovo. Je to jen o víře v sebe a své schopnosti. Jen si to představte… co by se stalo, kdybychom všichni měli dost odvahy věřit našim vlastním schopnostem? Co takhle být trochu ambicióznější? Myslím, že svět by se změnil."

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku