Prázdniny jsou u konce! Inspirujte se skvělými středoškolskými komediemi
zdroj: tisková zpráva

Prázdniny jsou u konce! Inspirujte se skvělými středoškolskými komediemi

2. 9. 2016 – 11:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Prázdniny jsou za námi a začíná nový školní rok! Kdekdo by si řekl nuda, nuda, nuda. Ne vždy tomu tak musí být! Připravili jsme pro vás několik středoškolských filmů, které vás zaručeně pobaví a inspirují.

Snídaňový klub
Film Snídaňový klub režiséra a scénáristy Johna Hughese přináší symbolický obraz života na americké střední škole v 80. letech minulého století. Když se kvůli školním přohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje hvězdná herecká sestava z 80. let.

zdroj: YouTube.com

Bezmocná
Patnáctiletá Cher je nejoblíbenější a nejznámější dívka na vysoké v Beverly Hills. Není to vůbec snadné, zvlášť, když Vám závidí intrikánští Bettiovi, vlezlí Barneyovi, plno ztroskotanců, co umí jen kouřit marihuanu, a učitelé, kteří hned píší domů, když nepřinesete úkol. Cher to však zvládá s přehledem a dokonce si najde i čas na nejrůznější zábavy. Její svět se však začne komplikovat, když do něho vstoupí kluci Baldwinovi: jeden je její nový spolužák, druhý neméně hezký, je bývalý nevlastní brat. A Cher náhle zjistí, že když přijde láska, je proti ní... BEZMOCNÁ!

zdroj: YouTube.com

Panna nebo orel
Poté, co se dostane ven malá bílá lež o tom, jak ztratila své panenství zjišťuje slušná středoškolská dívka, že její život se shoduje se životem Hester Prynne v „Šarlatovém písmenu“, které teď studuje ve škole – dokud se nerozhodne použít dohady, ale vylepšila své sociální a finanční postavení.

zdroj: YouTube.com

Smrtící atrakce
V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.

Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku.

zdroj: YouTube.com

Protivný sprostý holky
Cady Heron měla určitě neobvyklé dětství. Její rodiče jsou zoology a spolu s nimi žila 15 let v africké džungli a naučila se tak všechny techniky přežití a ztotožnila se s tamějším stylem života. Po domácím vyučování mezi slony a gorilami se ale musí vypravit studovat na střední školu do velkoměsta, a tak si jistě dovedete představit, jaké budou následovat perné i humorné situace mladé "Afričanky" ve městě. Nicméně na škole se seznámí s dětmi Damianem a Janis. Brzy se ovšem setká také s třemi nafoukanými a zároveň velmi oblíbenými dívkami - Reginou, Gretchen a Karen - které Cady zasvětí do městského stylu života a jejich skupiny vůbec. Hlavní hrdinka se ale chce stýkat hlavně se svými prvními přáteli a neví pro koho se rozhodnout. Celá situace se vyhrotí ve chvíli, kdy Cady začne chodit s Aaronem Samuelsem, bývalým přítelem Reginy. Ta si to samozřejmě nenechá líbit a rozhodne se jako pravý samolibý teenager, že začne s Aaronem opět chodit. Když toto zjistí Cady, rozhodne se už s "nafrněnou" Reginou rázně skoncovat, a tak společně s Janis a Damianem vymyslí přímo ďábelský plán, jak se pomstít.

zdroj: YouTube.com

Omámení a zmatení
Na Lee High School probíhá poslední den školního roku 1976. Mazáci se těší na mejdan s děvčaty, pivem a marihuanou, který se rozhodli uspořádat u jednoho ze svých spolužáků. Jeho rodiče však pojmou podezření a neodjedou z města. Mládež si tak musí najít náhradní program. Členům baseballového týmu situaci navíc zkomplikuje jejich couch, který chce, aby podepsali prohlášení, že nebudou požívat alkohol nebo drogy. Jestli podepsat nebo ne řeší především jeden z nejlepších hráčů Randy "Pink" Floyd.

zdroj: YouTube.com


Zlaté časy na Ridgemont High
Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný.

zdroj: YouTube.com

Volný den Ferrise Buellera
Předčasně zesnulý americký scenárista, režisér a producent John Hughes (1950-2009) se v polovině osmdesátých let prosadil jako tvůrce autorských komedií, v nichž přesně vystihl chování, mluvu, starosti i radosti tehdejších teenagerů. Asi nejlépe se mu to podařilo v dnes už klasické veselohře Volný den Ferrise Buellera (1986), kterou napsal údajně během šesti dnů a která líčí osudy geniálního záškoláka při jedné z jeho eskapád i marný boj ředitele školy Rooneyho přistihnout konečně nezbedníka při podvádění.

Dokonale vypointovaný scénář a především přirozené herecké výkony nejen hlavních ale i vedlejších představitelů jsou největšími devizami filmu. V titulní úloze září Matthew Broderick (předtím se proslavil obdobnou postavou studenta, který pronikne do počítače Pentagonu, ve filmu Válečné hry), v jehož stínu se trochu ztrácejí Alan Ruck (Ferrisův nejlepší kamarád Cameron) i Mia Sara (Ferrisova dívka Sloane). Svůj mimořádný smysl pro komické načasování tu v roli ředitele ukazuje Jeffrey Jones, nedoceněný herec charakterních rolí (např. císař Josef II. ve Formanově Amadeovi).

I na menším prostoru se tu dobře uplatnila Jennifer Grey jako Ferrisova trpící sestra Jeanie; její definitivní průlom mezi hereckou elitu nastal už v příštím roce v Hříšném tanci. Pozoruhodný výkon v jediné scéně na policejní stanici také předvádí tehdy prakticky neznámý Charlie Sheen, jenž tu hraje (jak jinak!!) mladíka zatčeného kvůli drogám. Snímek se stal diváckým hitem, při rozpočtu šest milionů dolarů vydělal při svém prvním uvedení v amerických a kanadských kinech víc jak desetinásobek této částky.

zdroj: YouTube.com

Společnost mrtvých básníků
Začíná další školní rok a na chlapeckou akademii ve Vermontu příchází nový učitel John Keating [Robin Williams], aby zdejší studenty učil anglické literatuře. John praktikuje velmi nezvyklý způsob výuky, čímž si své studenty nejen získá, ale hlavně je naučí mnohem více, než by se mohli dočíst v knihách. Stane se jejich vzorem a oni se rozhodnou, že budou pokračovat v tradici Společnosti mrtvých básníků, které byl John dříve také členem. Nemají však tušení, jaké následky to může mít.

zdroj: YouTube.com

Kdo s koho
Resse Witherspoon (Dokonalá blondýnka) hraje Tracy Flick, dokonalou a uvědomělou studentku, směřující k jedinému cíli, stát se prezidentkou školní rady. Matthew Broderick hraje Jima McAllistera, učitele, který se rozhodne odstranit Tracy na vedlejší kolej a zmírnit tak její přehnanou touhu po úspěchu. Jedinou možností jak to udělat je, stát se jejím protikandidátem. Zastavit, ale už rozjetou Tracy je obtížně asi tak, jako dát vytlačenou zubní pastu zpátky do tuby.

zdroj: YouTube.com

Staňte se fanoušky těchto středoškolských teenagerovských komedií:
Fanklub Snídaňový klub
Fanklub Bezmocná
Fanklub Panna nebo orel
Fanklub Smrtící atrakce
Fanklub Protivný sprostý holky
Fanklub Omámení a zmatení
Fanklub Zlaté časy na Ridgemont High
Fanklub Volný den Ferrise Buellera
Fanklub Společnost mrtvých básníků
Fanklub Kdo s koho

Zatím bez komentáře, buďte první!