Potkejte celebrity nové generace na festivalu Utubering
zdroj: tisková zpráva

Potkejte celebrity nové generace na festivalu Utubering

9. 4. 2015 – 18:00 | Magazín | Inzerce | Diskuze:

Nový festival Utubering se uskuteční v sobotu 27. června 2015 v Praze a zaměří se na svět generace Z, tj. lidí narozených do doby internetové. Netradiční festival bude postaven na půdorysu obřího prstence. Ten bude rozdělený na čtyři hlavní témata oslovující dnešní generaci: Gaming, Beauty & fashion, Entertainment a Music. 

Srdcem festivalu bude centrální pódium, na kterém v průběhu dne vystoupí populární české a slovenské kapely a také slavnostní vrchol akce - udílení cen Utubering Awards a speciální ceny mediálního partnera TV Óčko.

“Utubering je festival, který reflektuje zájmy dnešní mladé generace, která vyrostla na internetu. Právě proto jsou hlavními hvězdami festivalu i youtubeři, kteří se stávají novými celebritami této doby. Jejich průměrný věk je kolem 20 let a někteří už se video tvorbou živíi profesionálně," uvedla za pořadatele Andrea Hurychová. Cílem akce je uspořádat oslavu této generace, které se nikdo nevěnoval s péčí, kterou si podle pořadatelů zaslouží. Rodičům naopak umožní lépe poznat světy svých dětí.

Osobnosti nové generace

Na akci se představí nejúspěšnější videoblogeři českých a slovenských sítí. Za Gaming své zóny postaví hráči známí pod jmény GoGo, Jirka Král, Pedro, House, Herdyn a Flygun. "Do Utuberingu jsem šel hlavně proto, že mi to přišlo jako velmi atraktivní revoluční akce, ve které vidím velký potenciál. S organizátory jsem se dohodl na výborných podmínkách vystupování, takže se budu moci věnovat svým ‘fans' - lidem, co mě přijdou sledovat - na maximum," zmínil GoGoMan, vlastním jménem Daniel Štrauch.

Početné zastoupení má také zóna Beauty&Fashion, kterou připravují Teri Blitzen, GetTheLouk, Shopaholic Nicol, Gabrielle Hecl, Makyna016, PetraLovelyHair a Stylewithme. Teri Blitzen, vlastním jménem Tereza Hodanová na festivalu oceňuje mimo jiné to, že návštěvníci mohou své oblíbence snadno najít a navázat s nimi kontakt. "Hlavně je jen malé množství youtuberů a ne 150 různých lidí, přijde mi, že má pak akce větší prestiž," uvedla Hodanová

V zóně Entertainment se představí tvůrci MadBros, Stejk, Ati Show, Johnny Valda, Exploited, Matúš, Vadak, Jmenuju se Martin nebo Martin Rota.

Hudební centrum

Silnou stránkou festivalu ale bude i hudební sekce - vystoupí Mandrage, Majk Spirit, Slza, Paulie Garand, Voxel, ATMO music, Lipo, Light&Love a Johny Machette. Také představitelé hudby si připraví své vlastní nápadité zóny, které doplní jejich hudební prezentaci.

Festival otáčí zaběhnutou logiku i u vstupenek - zatímco na “dospělácký” festival mohou děti do 120cm zdarma a je pro ně připraven dětský koutek, na Utuberingu budou mít vstup zdarma všichni rodiče nad 120 cm a připraví se pro ně “rodičovský koutek”. “Rodičovský koutek je takový festival ve festivalu, chceme se věnovat i rodičům, kteří doprovodí své děti na akci a chceme jim nejen představit světy, kterými jejich ratolesti žijí, ale poradit jim o tématech ochrany dětí na internetu, hráčských závislostech, nebo z těch pozitivních - jak se z jejich dětí mohou také stát úspěšní tvůrci,“ vysvětluje Andrea Hurychová.

Vstupenka bude stát 399 Kč plus poplatky předprodejce, veřejný předprodej bude zahájen 15. dubna 2015. Do té doby si vstupenky mohou exkluzivně pořídit pouze lidé, kteří si již vyžádali pozvánku.

Další informace o akci najdete na www.utubering.cz.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku