Podívejte se na nejlepší klipy od Bon Joviho!
Bon Jovi | zdroj: Profimedia

Podívejte se na nejlepší klipy od Bon Joviho!

1. 3. 2016 – 17:23 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Rockový hudebník Jon Bon Jovi oslaví v tomto týdnu své 54. narozeniny. Při této příležitosti vám nabízíme 5 videoklipů, ukazujících průřez tvorbou kapely Bon Jovi za více jak 30 let jejich existence.

Název kapely Bon Jovi je odvozen od zkomoleného příjmení zakládajícího člena Johna Francise Bongioviho (Jon Bon Jovi), který kapelu v roce 1983 založil. Kapela působí nepřetržitě od roku 1983 až dodnes, ovšem v její historii se objevilo několik vln. V osmdesátých letech hrála roli při popularizování hard rocku a heavy metalu jako jedna z nejúspěšnějších kapel té doby. Již první hit z debutového alba Bon Jovi „Runaway“ dosáhl úspěchu, když se dostal do žebříčku Billboard Hot 100 na 39. místě a kapela získala první zlaté desky v Japonsku a v USA. Více o skupině na Osobnosti.cz

Runaway, píseň z debutového alba Bon Jovi, které bylo vydáno v lednu 1984. Album se umístilo na 43. pozici žebříčku Billboard 200.

zdroj: Archiv

Bed Of Roses, píseň z pátého studiového alba Keep the Faith vydaného v listopadu 1992. V žebříčku Billboard Rock se umístilo na páté příčce a v UK Albums Chart na první pozici.

zdroj: Archiv

It´s My Life, první píseň z alba Crush vydaného roku 2000. Album bylo nominováno na cenu Grammy za nejlepší rockové album.

zdroj: Archiv

Superman Tonight, píseň z jedenáctého studiového alba The Circle vydaného v říjnu roku 2009.

zdroj: Archiv

 Because We Can, první píseň z alba  What About Now, které vyšlo v březnu roku 2013.

zdroj: Archiv

Fankluby:
Fanklub skupiny Bon Jovi
Fanklub Jon Bon Jovi
Fanklub Richie Sambora
Fanklub David Bryan
Fanklub Tico Torres

Zatím bez komentáře, buďte první!