Peter Bič Project interview: Hey Now bude znít po celém světě
zdroj: iREPORT.cz

Peter Bič Project interview: Hey Now bude znít po celém světě

13. 9. 2013 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Natočili hit, ten se dostal do správných rukou a od té doby válcují Evropu. Peter Bič Project mají slibně nakročeno k velkému mezinárodnímu úspěchu. Nejen o jejich raketovém startu jsme se pobavili s kytaristou Peterem Bičem a zpěváky Dáškou Kostovčík a Ivem Bičem.

Máte za sebou jeden z klasických raketových startů. Jak to na vás celé dopadá?
Peter: Máme o dost víc práce, víc zábavy, míň volna. Ale je perfektní, že zafungovalo například písnička Hey Now a  že se naše hudba lidem líbí. Je to skvělý pocit, když vidíš, že si lidi v autě, v telefonu nebo kdekoliv jinde pouštějí tvojí písničku.

Všimli si vás i za velkou louží, jak se to stalo?
Peter: Stalo se to z různých důvodů. Jeden je, že jsme vydali zmíněnou písničku Hey Now, natočili jsme videoklip a pověsili ho na Youtube. Všiml si ho novinář v Americe, který monitoruje i evropskou hudbu a hledá novinky. Napsal o nás na svém blogu, že se mu to strašně líbí, že hudba i klip jsou super. Na základě toho se nám začali ozývat novináři z různých koutů světa, že je to perfektní věc a najednou jsme byli v Dánsku na druhém místě v hitparádách, najednou nás hráli ve Švédsku. Ozývali se nám lidé z Itálie, z Chorvatska i z jiných zemí, že to znají a že je to perfektní. A chvilku na to se nám ozvali z automobilky Škoda, že by tu písničku chtěli použít do reklamy na Škodu Rapid. S tím, že to bude vysílané dva roky po celém světě. Moc nás to potěšilo, byla to skvělá příležitost.

To ale není všechno...
Peter: Hned na to jsme se třeba ve Slovinsku zařadili mezi deset nejhranějších interpretů v rádiích, to stejné v Chorvatsku, Srbsku. A vyvrcholilo to tímto létem. Byli jsme právě ve Slovinsku v Lublani, kde jsme hráli pro 25 tisíc lidí jako headliners festivalu. Pak jsme hráli v Chorvatsku na Krku při oslavách do vstupu Evropské Unie, kde jsme zase byli jako hlavní hvězdy večera. Taky jsme si zahráli ve Švédsku a v Polsku na Sopotu, což je druhý největší festival v Evropě a vidělo to asi pět milionů lidí. Tam jsme hráli v programu, kde bylo top deset interpretů, jako je Amy MacDonald nebo Belinda Carlisle. A my jsme byli s nimi! Ještě pořád se z toho nemůžeme vzpamatovat. A taková ta nejčerstvější informace je, Universal Music měl konferenci v Maimi a představili tam naší kapelu, jako jedinou z Evropy, a třeba Peru nebo Brazílie mají obrovský zájem.

Pokračování rozhovoru naleznete ZDE!

zdroj: youtube.com

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!