Oscaři 2015: Patricia Arquette řečnila o právech žen
zdroj: tisková zpráva

Oscaři 2015: Patricia Arquette řečnila o právech žen

24. 2. 2015 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Šestačtyřicetiletá herečka a režisérka měla na Oscarech velmi zajímavý projev….

"Bojovali jsme za rovná práva pro každého. Pro každou matku, pro každého daňového poplatníka, pro každého příslušníka tohoto národa," prohlásila Arquette, která získala zlatou sošku za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli.

"Nyní je na čase, aby existovala i rovnost ve výši platů a aby všechny ženy ve Spojených státech amerických měla stejná práva," dodala a vysloužila si mohutný potlesk publika. Asi nejvíc jí aplaudovaly její kolegyně Jennifer Lopez a Meryl Streep.

Jennifer Lopez a Meryl Streep zdroj: Profimedia

V zákulisí Patricia novinářům svěřila, že Meryl za její reakci dala pusu. Kromě toho vysvětlila, proč si vybrala právě toto téma.

"Rovnost znamená rovnost. Starší ženy dostávají méně peněz. Nejvíc dětí žijících v chudobě vyrůstá v rodinách, jejichž hlavou je žena. Mluvíme o rovnoprávnosti v jiných zemích, ale ne v naší vlastní zemi," rozohnila se.

Ještě o něco později poskytla rozhovor magazínu People.

"Už bylo načase," okomentovala hvězda filmu Chlapectví svůj plamenný projev. "Lidé o tom potřebují mluvit. Neexistuje žádný důvod, proč by v roce 2015 ženy neměly vydělávat stejně jako muži. Je nejvyšší čas to řešit. A že můj postoj je kontroverzní? Hm, svého času bylo kontroverzní to, že černoši nemohou volit…" uzavřela.

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!