Nová posila pro filmové Avengers. Do kin míří Ant-Man
zdroj: tisková zpráva

Nová posila pro filmové Avengers. Do kin míří Ant-Man

12. 7. 2015 – 14:42 | Magazín | Inzerce | Diskuze:

Filmový svět společnosti Marvel se opět rozrůstá a snímkem Ant-Man nám poprvé na filmových plátnech představuje zakládajícího člena týmu Avengers, mravenčího muže Ant-Mana. Jeho filmový debut dorazí na plátna kin už 16. července a jde o jeden z nejočekávanějších hitů letošního léta.

Společnost Marvel Comics postavu Ant-Mana, tehdy ztělesněného v osobě Hanka Pyma, poprvé uvedla v roce 1962 v comicsu Tales to Astonish č. 27, aby se Pym později objevil po boku ostatních Avengers v jejich debutu v comicsu Avengers č. 1 v roce 1963. Pym se Ant-Manem stal po objevení chemikálie – takzvané Pymovy částice – která mu umožňovala měnit velikost a dodávala mu nadlidskou sílu. S pomocí dalších svých technologií pak Ant-Man získal také schopnost ovládat armády mravenců.

Nový akční film společnosti Marvel nás seznamuje s legendárním zlodějem Scottem Langem coby současným Ant-Manem. Poté, co ho doktor Hank Pym vybaví neuvěřitelnou schopností zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, je Lang nucen stát se hrdinou a pomoci Pymovi ochránit tajemství principu fungování úžasného obleku Ant-Mana před novou generací hrozeb. Tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám jsou Pym a Lang nuceni naplánovat a realizovat dokonalou krádež, která zachrání celý svět.

zdroj: Falcon

Ant-Manův příběh a také zcela nového hrdinu filmového světa společnosti Marvel na plátna přináší režisér Peyton Reed. Jakožto celoživotní fanoušek filmů a comicsů společnosti Marvel Reed vysvětluje, co ho na předloze pro tento film zaujalo: „Ant-Man je zajímavý, protože byl jedním z původních Avengerů, což myslím celá řada lidí netuší, nebo to zapomněli,“ míní Reed. „Líbí se mi také skutečnost, že Hank Pym předal žezlo Scottovi Langovi, což mělo za následek vznik velice pozoruhodného vztahu žáka a učitele, který mezi těmito dvěma postavami existuje. Jedná se o klasickou situaci z comicsů společnosti Marvel, kterou jsme ale zatím v jejich filmovém světě víceméně neměli možnost spatřit.“

Jednou z nejzajímavějších vlastností Ant-Mana je skutečnost, že se jeho perspektiva velice rychle mění. Aby diváci tyto změny plně vnímali, vytvořili pro ně tvůrci filmu velice poutavý styl, takže se mohou skutečně cítit tak, jako by skutečně byli velcí stejně, jako Ant-Man. „Když přistává jepice, je to skoro jako přistání vrtulníku Black Hawk, a vy se coby diváci ocitnete přímo uprostřed veškerého dění,“ soudí režisér.

ant_man_suit_1.0.0 zdroj: tisková zpráva

Až snímek Ant-Man 16. července vstoupí na plátna našich kin, podle režiséra diváky překvapí. „Ant-Man je neuvěřitelně silná postava,“ míní Reed. „Dokáže se zmenšit na velice malé rozměry a doopravdy velet armádám nejrůznějších druhů mravenců. Úžasné na comicsu a tomto příběhu je, že máte možnost skutečně na vlastní oči spatřit, co dokáže pár mravenců, a také sledovat zajímavé způsoby, kterými jsou schopni Scottovi v jeho boji pomáhat.“

Paul Rudd, který ztvárnil hlavní roli Ant-Mana, se domnívá, že film diváky překvapí hned v několika ohledech. „Jednou ze zvláštních věcí, které se mi na tomhle filmu líbí, je to, že ho nelze snadno zařadit do nějaké konkrétní škatulky. Není to vyslovená komedie, není to ani vysloveně akční snímek, ale obojího si v něm bohatě užijete,“ domnívá se herec.

Zatím bez komentáře, buďte první!