Nejlepší čeští sportovci současnosti. Kdo z nich je ten opravdu nej?
Martina Sábliková | zdroj: Profimedia

Nejlepší čeští sportovci současnosti. Kdo z nich je ten opravdu nej?

21. 2. 2016 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Na Osobnostech najdete české sportovce, kteří jsou v současnosti špičkou nejen u nás, ale i ve světě. Na konci článku můžete zahlasovat, který z těchto sportovců je podle vás tím opravdu nejlepším a podpořit jej členstvím ve fanklubu, nebo si jen prohlédnout stovky fotek a videí vašich oblíbenců.

Martina Sáblíková

Česká rychlobruslařka specializující se na dlouhé tratě, trojnásobná olympijská vítězka a několikanásobná mistryně České republiky, Evropy i světa, držitelka několika juniorských i seniorských světových rekordů.

Úspěchů také dosáhla v silniční cyklistice. Má více jak 15 medailí z mistrovství České republiky, v roce 2007 získala bronzovou medaili v časovce na mistrovství Evropy do 23 let.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Martiny Sáblíkové, nebo se staňte členy jejího fanklubu.

zdroj: Archiv

Jaromír Jágr

Hokejový útočník hrající za klub Florida Panthers v zámořské NHL. Dříve působil v amerických klubech Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins a New Jersey Devils, několik let hrál také za ruský tým Avangard Omsk v KHL. V Česku je spjatý s kladenským klubem, jehož je od roku 2011 většinovým majitelem. S českou reprezentací vyhrál olympijský hokejový turnaj i mistrovství světa. Je obrovskou osobností v oblasti sportu a řadí se mezi nejlepší hokejové hráče všech dob.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Jaromíra Jágra, nebo se staňte členy jeho fanklubu.

zdroj: Archiv

Tomáš Berdych

Na profesionální okruh vstoupil v roce 2002. S tenisem začal v pěti letech. Poprvé na sebe výrazněji upozornil na Letních olympijských hrách 2004, kde porazil světovou jedničku Švýcara Rogera Federera.

Na okruhu ATP Tour získal dvanáct titulů ve dvouhře, včetně vítězství na pařížském turnaji série Masters BNP Paribas Masters 2005, a dva tituly ve čtyřhře. V sezóně 2010 si zahrál finále na turnaji Sony Ericsson Open v Miami a semifinále na French Open. Probojoval se také do svého jediného grandslamového finále, a to ve Wimbledonu, v němž nestačil na světovou jedničku Rafaela Nadala. Na Turnaji mistrů 2011 podlehl v semifinále Jo-Wilfriedu Tsongovi. Účastí mezi poslední čtyřkou hráčů na US Open 2012 a Australian Open 2014 se zařadil po bok Ivana Lendla jako druhý český tenista v historii, jenž dokázal postoupit do semifinále dvouhry na všech čtyřech Grand Slamech.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Tomáše Berdycha, nebo se staňte členy jeho fanklubu.

zdroj: Archiv

Petra Kvitová

Tenistka, která do profesionálního tenisu vstoupila v roce 2006. Na okruhu WTA vyhrála sedmnáct turnajů ve dvouhře žen. V rámci okruhu ITF zvítězila na sedmi singlových událostech.

Na nejvyšší grandslamové úrovni získala dva tituly. Ve svém premiérovém finále ve Wimbledonu 2011 zdolala Rusku Marii Šarapovovou. Stala se tak vůbec první tenistkou narozenou v 90. letech, která vyhrála turnaj „velké čtyřky“. Ve druhém finálovém boji na travnatém Wimbledonu 2014 hladce přehrála Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a po Martině Navrátilové vybojovala, jako druhá žena narozená na české půdě, více než jednu mísu Venus Rosewater určenou pro šampiónky z All England Clubu.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Petry Kvitové, nebo se staňte členy jejího fanklubu.

zdroj: Archiv

Petr Čech

Petr Čech je český fotbalový brankář. V současnosti je brankářem anglického Arsenalu a české fotbalové reprezentace. Mistr Evropy hráčů do 21 let z roku 2002. V minulosti působil v týmech Viktorie Plzeň, Chmelu Blšany, Sparty Praha, Rennes a Chelsea FC. Všeobecně je považován za jednoho z nejlepších fotbalových brankářů na světě. Po Milanu Barošovi, Vladimíru Šmicerovi a Marku Jankulovském se stal v roce 2012 čtvrtým českým vítězem prestižní Ligy mistrů. Klubový rekord Chelsea FC v počtu vychytaných nul ve všech soutěžích, který držel s 208 čistými konty Peter Bonetti, překonal 11. ledna 2014. Je držitelem rekordu anglické Premier League v počtu vychytaných čistých kont. Společně s Karlem Poborským má na kontě nejvíce zápasů za českou fotbalovou reprezentaci (celkem 118 k lednu 2016).

Prohlédněte si stovky fotek a videí Petra Čecha, nebo se staňte členy jeho fanklubu.

zdroj: Archiv

Gabriela Soukalová

Gabriela Soukalová je česká reprezentantka v biatlonu a juniorská mistryně světa ve štafetovém závodu. 

Pochází ze sportovní rodiny. Matka Gabriela Soukalová je bývalá reprezentantka v klasickém lyžovaní, majitelka stříbrné medaile ze Zimních olympijských her 1984 v Sarajevu a otec pak bývalý skokan na lyžích.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Gabriely Soukalové, nebo se staňte členy jejího fanklubu.

Kromě toho, že je Gabriela výborná sportovkyně, je také skvělá zpěvačka. Přesvědčte se následujícím klipem.

zdroj: Archiv

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický je český fotbalista hrající v záložní řadě české reprezentace a londýnského Arsenalu. V roce 1999 zvítězil v české anketě Fotbalista roku v kategorii Talent roku a v letech 2001, 2002 a 2006 vyhrál kategorii hlavní. Jeho kariéru omezovala častá zranění. Má přezdívku „malý Mozart“ díky své fotbalové virtuozitě. Za českou fotbalovou reprezentaci nastoupil ke 100 zápasům.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Tomáše Rosického, nebo se staňte členy jeho fanklubu.

zdroj: Archiv

Tomáš Plekanec

Dlouhodobě hraje NHL za tým Montreal Canadiens, kterým byl také v roce 2001 draftován jako celkově 71. v pořadí. Na mezinárodní úrovni byl účastníkem několika mistrovství světa, z kterých si v roce 2006 přivezl stříbrnou a v roce 2011 bronzovou medaili. Zúčastnil se ZOH 2010 ve Vancouveru a 2014 v Soči (zde jako kapitán). Dne 22. června 2010 prodloužil smlouvu s týmem Montréal Canadiens na 6 let, podle které si vydělá 30 miliónů dolarů. První polovinu sezony 2012–2013 nastupoval při výluce v NHL za klub Rytíři Kladno.

Dne 17. června 2011 se v kapli svaté Kláry nad vinicí v Praze-Troji oženil se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou. Dne 4. prosince 2011 se jim narodil syn Matyáš a 23. června 2015 syn Adam.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Tomáše Plekance, nebo se staňte členy jeho fanklubu.

zdroj: Archiv

Radek Štěpánek

Ve své dosavadní kariéře na okruhu ATP World Tour vyhrál pět turnajů ve dvouhře a osmnáct ve čtyřhře. Na grandslamu získal dva tituly v mužské čtyřhře, když triumfoval na Australian Open 2012 a US Open 2013, v obou případech s Leanderem Paesem. Finále si společně zahráli i na US Open 2012. S Jiřím Novákem si zahrál finále čtyřhry na US Open 2002.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Radka Štěpánka, nebo se staňte členy jeho fanklubu.

zdroj: Archiv

Šárka Strachová

Šárka Strachová, rodným příjmením Záhrobská, je česká reprezentantka v alpském lyžování. Specializuje se na slalom, v němž se stala mistryní světa na Åreském šampionátu 2007. Celkově na mistrovstvích světa získala čtyři medaile.

Na Zimních olympijských hrách 2010 ve Vancouveru dojela ve slalomu na třetím místě a vybojovala tak první českou olympijskou medaili ze sjezdového lyžování po dvaceti šesti letech.

V letech 2009, 2010 a 2015 byla vyhlášena Královnou bílé stopy – nejlepším lyžařem České republiky. Jejím starším bratrem je Petr Záhrobský, který také reprezentoval Česko ve sjezdovém lyžování.

Prohlédněte si stovky fotek a videí Šárky Strachové, nebo se staňte členy jejího fanklubu.

zdroj: Archiv

 

Zatím bez komentáře, buďte první!