Nejdrsnější anti-hrdina Marvelu a příběh komunisty Tomana
zdroj: Falcon

Nejdrsnější anti-hrdina Marvelu a příběh komunisty Tomana

3. 10. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Příchod jednoho z nejrozporuplnějších a nejdrsnějších anti-hrdinů filmového světa Marvelu, historické drama o vedoucím odboru zahraniční rozvědky, který významně ovlivnil politický vývoj v Československu, dva protichůdné pohledy na minulost i současnost hranice Evropy s Ruskem, pokračování příběhu o přátelství Belly a Sebastiana, Bradley Cooper a Lady Gaga v dechberoucím romantickém dramatu a sériový vrah připravující dokonalou vraždu.

Venom
Na stříbrné plátno se řítí jeden z nejzáhadnějších, nejrozporuplnějších a nejdrsnějších anti-hrdinů filmového světa značky Marvel, mimozemský symbiont Venom. Jeho hostitelem je investigativní novinář Eddie Brock (Tom Hardy), který se pokusil odhalit zločiny proslulého génia a zakladatele Nadace pro život, Carltona Drakea (Riz Ahmed), což Eddieho ovšem stálo kariéru i vztah se snoubenkou Anne Weyingovou (Michelle Williams). Při vyšetřování Drakeových experimentů naváže Eddie nechtěně symbiózu s mimozemským organizmem Venomem, který Eddiemu propůjčí nadlidské schopnosti a možnost dělat si, co se mu zachce. Temný, zákeřný a hněvem živený Venom je pro Eddieho na jednu stranu smrtelně nebezpečný, avšak moc, kterou symbiont propůjčuje, je opojně osvobozující. Jak si Eddie a Venom vzájemně pomáhají dosáhnout svých cílů, jsou si stále bližší a už není jisté, kdo je Eddie a kdo je Venom.

 

zdroj: Falcon

Toman
Historické drama o rozporuplné osobě vedoucího odboru zahraniční rozvědky Zdeňka Tomana, který významně ovlivnil politický vývoj v Československu v letech 1945 až 1948, a s jehož velkým přispěním se chopila politickým pučem moci Komunistická strana. Zdeněk Toman, šéf Československé zahraniční rozvědky v období tzv. třetí republiky (1945-48), šmelinář, podvodník a bezskrupulózní manipulátor s osudy mnoha lidí i z nejvyšších politických pater Československa a zahraničí, který se jak pro osobní profit tak i získávání financí nezbytných pro úspěch komunistického puče v roce 1948 neštítil kšeftovat s kýmkoli a s čímkoli. Byl osobou organizující odchod východoevropských Židů přeživších holocaust přes Československo do Palestiny, ovšem za tučné provize od židovských organizací.

Stal se prvním vězněným vysokým komunistickým pohlavárem, který věděl příliš mnoho, a snad právě proto se mu podařilo celkem pohodlně uprchnout z vězení a dostat se do americké zóny v Německu.

Režisér a producent Ondřej Trojan přináší na plátno nejen napínavý politický thriller, ale i co nejvěrnější dobovou rekonstrukci skutečných událostí opírající se o nezvratná archivní a očitá svědectví.

 

zdroj: Falcon

Neklidná hranice
Východní hranice Evropy s Ruskem dělí dva protichůdné pohledy na minulost i současnost. Tuhle oblast televize BBC označila za místo, kde současné napětí přeroste ve 3. světovou válku. Lotyška Hermīne Puriņu, první oběť sovětské invaze z roku 1940, se snažila vlastním tělem zachránit svého syna. Její fotografie je inspirací pro film o hranicích, geografických i metaforických. Rusové a Lotyši vnímají naprosto rozdílně význam události, kterou zachytila fotografie. Jedněm se spojuje s osvobozením a počátkem vítězné války, pro druhé znamená ztrátu svobody a okupaci. Jedni oslavují, druzí truchlí. Významný lotyšský autor Dāvis Sīmanis přináší výbušné svědectví o napětí na východních hranicích Evropské unie, které je vzhledem k našim historickým zkušenostem čím dál naléhavější i pro české diváky.

 

zdroj: Archiv

Bella a Sebastian 3: Přátelé navždy
Uběhly už dva roky od posledního příběhu o přátelství mezi Bellou a Sebastianem. Sebastian dospívá a z Belly se stává maminka tří roztomilých štěňátek. Pierre a Angelina budou mít svatbu a sní o novém životě na jiném místě, jinde než v horách… Sebastian však své hory opustit nechce. Když se najednou objeví Joseph, bývalý vlastník Belly, je pevně přesvědčen, že ji získá zpět. Sebastian si uvědomuje nebezpečí, které Belle i štěňatům hrozí a rozhodne se udělat všechno pro to, aby je ochránil.

 

zdroj: Mirius FD

Zrodila se hvězda
V hlavní roli remaku slavného muzikálu se objeví Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou celý svět zná jako hudební superstar nominovanou na Oscara Lady Gaga.

Cooper ve filmu hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který na začátku ústupu ze slávy objevuje neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Stefani Germanotta). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Allyina kariéra pomalu zastiňuje jeho popularitu. Jack stále obtížněji nese svůj ústup ze slávy.

 

zdroj: Vertical Entertainment

Jack staví dům
Pro sériového vraha Jacka je každé zabití uměleckým dílem. Své temné mistrovství se snaží během let vybrousit k dokonalosti. I přes jeho vysokou inteligenci se policie pomalu přibližuje, zatímco Jack víc a víc riskuje na cestě k dokonalé vraždě. Ponurý, chytrý i groteskně humorný snímek nás zavádí do USA 70. let.

 

zdroj: Aerofilms

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Venom
Kam zajít na Toman
Kam zajít na Neklidná hranice
Kam zajít na Bella a Sebastian 3: Přátelé navždy
Kam zajít na Zrodila se hvězda
Kam zajít na Jack staví dům

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Venom
Fanklub Toman
Fanklub Neklidná hranice
Fanklub Bella a Sebastian 3: Přátelé navždy
Fanklub Zrodila se hvězda
Fanklub Jack staví dům

Zatím bez komentáře, buďte první!