Nacistický videoklip a rozbité Ferarri. Nicki Minaj míří do Bratislavy
zdroj: Profimedia

Nacistický videoklip a rozbité Ferarri. Nicki Minaj míří do Bratislavy

15. 2. 2019 – 13:21 | Magazín | Tomáš Burkoň | Diskuze:

Onika Tanya Maraj, známá jako Nicki Minaj se narodila 8. prosince 1982 ve městě Port of Spain ležícím v ostrovním státě Trinidad a Tobago. Otec Robert Maraj, pracující ve finančnictví byl drogově závislý a násilnický alkoholik, matka Carol Maraj byla účetní. Z pětice sourozenců na sebe kromě slavné Nicky, nejvíce upozornil bratr Jelani. Sám po takové popularitě určitě netoužil, byl totiž obviněn ze sexuálního obtěžování a znásilnění své nevlastní, jedenáctileté, dcery.

Do pěti let žila s babičkou, a poté se přestěhovala za matkou do New Yorku, kde vystudovala obor výtvarných a muzických umění. Na živobytí si vydělávala jako číšnice, která však přílišnou zdvořilostí k zákazníkům neoplývala.

Rozjezd rapové kariéry aneb začátek plný kontroverzí
Začátky kariéry spadají do roku 2004, kdy přispěla svými vokály k hudební znělce americké wrestlerky Lisy Marie Varon. V roce 2007 si jí pak na MySpace všiml ředitel Dirty Money Records, Big Fendi, a přišel s nabídkou prvního kontraktu. Po vydání několika Mixtapů přišla se songem "I Get Crazy", se kterým poprvé zabodovala v hitparádách.

Svoji kariéru nastartovala naplno po vydání alba Pink Friday. V průběhu natáčení videoklipu k písni "Massive Attack", došlo k poničení luxusního Ferrari. Raperka v něm brázdila pouštní cesty, po čemž čelila žalobě požadující náhradu za poničení zapůjčeného vozu. Píseň se nakonec součástí alba nestala.

Vlna kritiky se na ni snesla v srpnu 2011 po živém vystoupení v televizním pořadu Good Morning America, kde prý její oděv odhaloval "příliš mnoho". Jako první sólová raperka vystoupila na předávání cen Grammy, kde si za úspěchy v roce 2011 vysloužila nominaci v kategorii Nejlepší nový umělec a album Pink Friday bylo nominováno na Nejlepší rapové album. Ani tady se kritice nevyhnula. Vystoupení, během kterého došlo i na vymítání ďábla, špatně snášely některé náboženské organizace.

Nicki jako diktátorka v nacistickém videoklipu
Album The Pinkprint z roku 2014 přineslo obrovský hit "Anakonda" a dočkalo se pozitivních reakcí i z řad odborné kritiky. Značné pobouření vyvolal lyrický videoklip k songu "Only", obsahující vizualizace inspirované Nacistickým režimem. Animovaná Nicki zde vystupuje jako diktátorka.

Nicki Minaj jako diktátorka ve videoklipu "Only" zdroj: Profimedia

Album Queen a bratislavský koncert
Hip hopová ikona, Nicki Minaj, vydala své prozatím poslední album 10. srpna 2018. V rámci propagačního turné The Nicki Wrld Tour zamíří i k našim slovenským sousedům. Bratislavský koncert na Zimním stadionu Ondřeje Nepely odehraje 22. února 2019, tedy den po zahájení celého turné. Předskokanem jejího koncertu bude oblíbený slovenský rapper Majk Spirit.

Nicki Minaj: životopis zdroj: Profimedia

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku