Mezinárodní filmový festival v Cannes odstartoval
zdroj: Profimedia

Mezinárodní filmový festival v Cannes odstartoval

16. 5. 2013 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Letošní ročník filmového festivalu v Cannes láká na zvučná jména jako je Emma Watson, Leonardo DiCaprio či Steven Spielberg.

V pořadí již 66. ročník festivalu v Cannes včera večer začal promítáním nesoutěžního snímku Velký Gatsby režiséra Baze Luhrmanna. Na světové premiéře pochopitelně nemohl chybět ani představitel hlavní role, slavný Leonardo DiCaprio.

„Pokaždé když přijedu do Cannes, mám stejný pocit jako při natáčení vrtulníkové scény ve Sladkém životě, je to prostě šílené,“ řekl novinářům osmatřicetiletý herec.

Do Cannes už přiletěla i Emma Watson, která hraje v Bling Ringu režisérky Sofie Coppolové (pozn. redakce: snímek by měl mít premiéru právě dnes). „Své“ filmy ovšem dorazila podpořit i řada dalších hvězd – Ryan Gosling (Jen Bůh odpouští), Justin Timberlake (Inside Llewyn Davis), James Franco (As I Lay Dying), Michael Douglas a Matt Damon (Behind the Candelabra) či Rooney Mara (Ain't Them Bodies Saints).

Dodejme, že o prestižní Zlatou palmu bude letos soutěžit celkem dvacet snímků. Českou kinematografii reprezentuje animovaný příběh O šunce Elišky Chytkové a studentský krátký animovaný film Pandy slovenského režiséra Matúše Vizára. Předsedou poroty není nikdo menší, než legendární Steven Spielberg. Festival potrvá do 26. května.

Zatím bez komentáře, buďte první!