LIVE: Pozor, českými městy postupuje Kryštofmánie!
zdroj: iREPORT.cz

LIVE: Pozor, českými městy postupuje Kryštofmánie!

20. 3. 2014 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kryštof přidává po velkém podzimním turné další sérii koncertů, tentokrát po českých klubech. Je to opět velká show. Po lístcích se jen zaprášilo, vyprodáno bylo během pár dnů.

V současnosti nejúspěšnější česká kapela vyrazila na Ostravar club tour, které navazuje na podzimní šňůru k předloňské desce Inzerát. Původně je měla doprovodit skupina Airfare na střídačku s Dolls In The Factory, nakonec však tuto možnost budou mít po zbytek turné pouze Dolls. Vystupovat před takhle velkou kapelou je velká výzva, ale zároveň role nevděčná. Hoši se se střídavými úspěchy snažili budovat atmosféru v sále, jenže publikum se na jejich texty moc nechytalo, jelikož pro ně byly povětšinou neznámé (až na skladbu ze soundtracku k filmu Křídla Vánoc) a všechny v angličtině. Nakloněna jim nebyla ani zvuková technika, objevily se problémy u zpěvákovy kytary a nepodařilo se je zcela odstranit.

Kryštof zdroj: iREPORT.cz

Mezičas střídání obou kapel byl náročný na ušní bubínky. Řev a jekot, panující dokud Kryštof nenastoupil na scénu, se plynule proměnil v jásot. Pokud někdo očekával, že Kryštof budou hrát v klubech na komornější notu, tak se mýlil, protože ze své show kapela vůbec neslevila. V první písničce čekaly na fanoušky gejzíry třpytek a hned v další zase salvy bílo-červených konfet, které díky svému velkému dostřelu zasáhly lidi i na úplném konci sálu, včetně bočních balkonů.

Kosmetické úpravy se ale dočkaly některé z písniček, například Střepy přearanžované na reggae, kdy se Krajčo dostal až k Marleyho No Woman No Cry, podobně se pak v přídavcích Lolita proměnila do colplayovskouParadise. Atmosféra byla vřelá jako na všech brněnských vystoupeních, takže Krajčo překřtil pro ten večer kapelu na brněnskou a přidal vzpomínku na dobu, kdy hráli v Brně úplně poprvé. Pod pódiem se tančilo tradičně nejvíce, ale texty zpívalo snad celé Semilasso včetně lidí v okolních ulicích. Během písně Plán přišel na řadu další prvek scénografie, když praskl velký černý balon zavěšený na stropě a z něj se na lidi dole sneslo kvantum bílo-červených balónků a konfet.

Kryštof zdroj: iREPORT.cz

 

Autorem dalšího pozdvižení byl sám Krajčo, jelikož se mu v jedné skladbě podařilo splést text, což však dokázal vtipně okomentovat. Nikomu ani nevadilo, když se zpocený zpěvák proplul nad hlavami při stage divingu, naopak - každý z něj chtěl mít kousek, takže to chvíli vypadlo, že se zasekne na jednom místě a dál se už nedostane.

Kryštof předvedli opět velkolepou pódiovou show, která ovšem nijak nezaostává za hudebními výkony členů kapely, ať už jde o perfektně synchronizovanou a ve vokálech ladící dechovou sekci anebo sólujícího kytaristu s kytarou za zády nad hlavou. Pokud jste se dosud na žádný z koncertů nedostali a nejste ani šťastným majitelem lístků na některý z následujících termínů, tak poslední možností, kde si je lze poslechnout je prázdninový KryštofKemp. Pak totiž kapela vyhlásila pauzu, aby se mohla koncentrovat na přípravu nové desky.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku