Lake Malawi: Je nejlepší doba, aby to ve světě rozsvítil někdo z Česka
zdroj: iREPORT.cz

Lake Malawi: Je nejlepší doba, aby to ve světě rozsvítil někdo z Česka

16. 5. 2014 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jednou z nejdiskutovanějších a nejpřekvapivějších událostí uplynulého roku na domácí scéně byl rozpad třineckých Charlie Straight. Zpěvák Albert Černý nedlouho poté ohlásil jméno svého nového „zaměstnavatele" –Lake Malawi. Co ho k tomu vedlo a na co se teď těší, prozradil v následujícím rozhovoru. Jak se jeho nové kapele povede, můžete poznat třeba 21. června na tradiční Okoři se šťávou.

Nejvíc se teď samozřejmě těším na koncerty Lake Malawi. Už jsme odehráli něco venku na Majálesech a hodně nás to baví, ti lidi a nebe, po kterém plujou mraky... Jsem rád, že jsem se rozhodl Charlie Straight zabalit a založit Lake Malawi, bylo to nejlepší rozhodnutí, co jsem mohl udělat.

Většina kapel by si asi ve vaší situaci ponechala název a pokračovala, i kdyby měl někdo od vás odejít. Jak to vnímalo vaše okolí, rodiče, kamarádi?
Vnímají to jako férové gesto, protože jsme Charlie Straight zakládali jako čtyři kluci z Třince s podporou našich rodičů. Kdybychom někoho vyměnili a pokračovali dál, určitě by mu to nebylo příjemné a ani já bych se necítil úplně dobře. Rodiče a kamarádi, které mám, mě hodně podporovali v založení nové kapely a pomohli mi překonat to těžké období. To si budu pamatovat dlouho.

Jak jste vybírali nové členy skupiny, můžeš je představit?
V Lake Malawi hraje kromě bubeníka Charlie Straight Pavla Pilcha ještě Patrik Karpentski z Toxique a Jeroným Šubrt ze skupiny Admiral Ackbar. Patrik se hodně věnuje produkci, dělal s Lenkou Dusilovou Baromantiku a já jsem si tu desku zamiloval. Jeronýma objevil Pavel na Festivalu v ulicích v Ostravě a když jsem se s ním sešel já, padli jsme si do oka. Posloucháme hodně stejných kapel a baví nás móda.

Která místa a co obecně tě nejvíc inspiruje? Stíháš vedle hudby ještě nějaké další záliby?
Občas běhám a cvičím jógu. Chci chodit víc do hor u nás v Beskydech a fascinuje mě moře a surfování. Taky proto ta vlna v logu Lake Malawi.

Pamatuješ si ještě, kdy jsi složil svou první písničku?
Asi někdy ve třinácti nebo čtrnácti letech. Měli jsme na gymplu v Třinci různé kapely, byl to trochu víc jazz a folk...

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu:

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!