Klára Trojanová přiznala, že stále bojuje se silnými depresemi
zdroj: Profimedia

Klára Trojanová přiznala, že stále bojuje se silnými depresemi

18. 9. 2015 – 18:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Čtyřiačtyřicetiletá herečka prohlásila, že s největší pravděpodobností se bude muset léčit až do konce svého života. Jak se s tímto nelehkým údělem vypořádává?

Klára Trojanová - Pollertová byla jednou z prvních veřejně známých osobností, které odhalily, že trpí těžkými depresemi. Podle svých vlastních to udělala kvůli tomu, aby se o této zákeřné nemoci dozvědělo víc lidí a aby se přestali bát vyhledat odbornou pomoc.

Od té doby uběhlo už dlouhých třináct let… a stav manželky Ivana Trojana se bohužel nijak nezlepšil. Loni prý byly deprese tak intenzivní, až si myslela, že je prostě nemůže zvládnout. Celé dva měsíce jí bylo zle, což samozřejmě odnášela i její rodina.

"Jsem vyčerpaná, hlava mi přestává přijímat informace, začnu být popudlivá, agresivní, vytáčí mě maličkosti. Dobré je, když to včas dokážu zarazit a zvolním… Jenže zvolním na dva dny, oklepu se a pak jedu zase dál," popsala Trojanová Magazínu DNES.

Přestože čtyřnásobná maminka ví, co její deprese spouští, nemůže tomu nijak zabránit. V kritických obdobích (na podzim a na jaře) jí tak nezbývá nic jiného, než zvyšovat dávky antidepresiv. O těch nicméně tvrdí, že nemění vědomí, takže to není zase až taková hrůza.

"Jen narovnávají nedostatek serotoninu v mozku. Není potřeba se bát, že po nich člověk nebude sám sebou. Naopak," konstatovala.

Držíme palce!

 

Zatím bez komentáře, buďte první!