Kina se otevírají! Jaké filmové novinky nám postupný rozjezd v prvním týdnu přínáší?
zdroj: Cinemart

Kina se otevírají! Jaké filmové novinky nám postupný rozjezd v prvním týdnu přínáší?

11. 5. 2020 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Filmoví fanoušci mohou jásat, po několikatýdenní nucené pauze způsobené opatřením vlády proti šíření koronaviru, se nám v omezeném provozu otevírají brány našich oblíbených kinosálů. A co že nás teď vlastně čeká? Příběh statečného zdravotníka amerického letectva, dvanáctka lidí bojujících o vlastní životy, bláznivá výprava na legendách jménem Jawa Pionýr a mladý manželský pár v psychologickém thrilleru z české produkce. Kromě těchto filmových novinek se můžeme těšit i na obnovené premiéry několika snímků, které díky koronaviru nedostaly dostatek prostoru.

Nejvyšší pocta
Skutečný příběh zdravotníka amerického letectva U.S. Air Force, Williama H. Pitsenbargera, jehož statečnost zachránila ve Vietnamu desítky životů.

zdroj: Bioscop

Lov
Dvanáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit…

zdroj: Cinemart

Afrikou na Pionýru
Cesta napříč africkým kontinentem na legendárních a hodně starých motorkách Jawa Pionýr. Celovečerní road movie Afrikou na Pionýru přináší ještě bláznivější a odvážnější výpravu, než jaké známe díky žlutým trabantům Dana Přibáně. Právě jedné z kultovních expedic žlutých trabantů se vedoucí výpravy motorek do Afriky, dobrodruh a režisér Marek Slobodník sám na své Jawě 250 účastnil. Podobně, jako výrazné postavy filmových komiksových vesmírů dostávají vlastní filmy, tak i jeho samostatné dobrodružství Afrikou na Pionýru mohou brát diváci jako takzvaný „spin-off“.

Cestovatelský dokument Afrikou na Pionýru ukáže dobrodružství, které nezná hranice a možnosti vlastního těla i svobodu ducha žene až do nejvyšších otáček. A zároveň úchvatné záběry a pohled na přírodu a život Afriky, jaký nemá obdoby. Pět jezdců strávilo v sedle Jawy Pionýr pět měsíců, ze střední Evropy ke Kapskému městu ujelo přes 15 000 kilometrů. Na tom nejméně pohodlném dopravním prostředku projeli pouští, pralesem i savanou, protnuli rovník a profrčeli kolem Kilimandžára a dorazili až na nejjižnější místo afrického kontinentu, na Střelkový mys, kde se setkává Indický oceán s Atlantickým. Během cesty spotřebovali 2500 litrů benzínu, natočili 360 hodin záběrů, provedli snad milion drobných oprav a prožili si dvě malárie.

zdroj: Bontonfilm

Poslouchej
Snímek vypráví příběh mladého páru, který vyráží na výlet, aby jejich vztahu dodali novou energii, protože se zdá, že už se vyčerpal a spěje k zániku. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný, ale nemá pro to důkazy. Partnerovo koketní chování vůči jiným ženám ji v tom však utvrzuje. Během cesty, kdy její partner spí, uslyší v autě hlas, a jak se záhy ukáže, jde o hlas mužovy milenky. Ta se dokonce dívce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá daleko hrůznější tajemství, než jsou občasné zálety? Jak ubíhají kilometry, atmosféra houstne a ve chvíli, kdy dívka záhadu rozluští, jí začne jít o život.

zdroj: Bontonfilm

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Nejvyšší pocta?
Kam zajít na Lov?
Kam zajít na Afrikou na Pionýru?
Kam zajít na Poslouchej?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Nejvyšší pocta
Fanklub Lov
Fanklub Afrikou na Pionýru
Fanklub Poslouchej

Zatím bez komentáře, buďte první!