Kamarádi Milda a Vašek, který je vaším favoritem? Hlasujte!
zdroj: Profimedia

Kamarádi Milda a Vašek, který je vaším favoritem? Hlasujte!

16. 6. 2016 – 8:08 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

O přízeň fanoušku se dnes utkají 2 největší rivalové z přelomu tisíciletí. Někdejší předseda ODS a 2. prezident České republiky Václav Klaus se postaví proti současnému prezidentovi Miloši Zemanovi, který byl dříve předsedou ČSSD. Který byl lepším politikem, prezidentem a předsedou vlády? Vyjádřete svůj názor v anketě, na konci článku!

Václav Klaus

Václav Klaus, který za několik dní oslaví své 75 narozeniny, je český ekonom, pedagog a politik, spoluzakladatel Občanské demokratické strany a mezi roky 1991–2002 její první předseda. V letech 1992–1998 působil jako předseda vlády svého prvního a druhého kabinetu. Poté se na čtyřleté období stal předsedou dolní komory parlamentu a v letech 2003–2013 zastával úřad prezidenta České republiky.

Před vstupem do politiky působil jako bankovní úředník a prognostik, po listopadu 1989 se stal ministrem financí ČSSR ve vládách národního porozumění a později národní oběti, v níž zastával i post vicepremiéra. Vice informací o Václavu Klausovi

Začínající iluzionista Václav Klaus čaruje s propiskou, čímž se následně baví celý svět.

zdroj: Archiv


Miloš Zeman

Miloš Zeman je český politik, ekonom, prognostik a třetí prezident České republiky. Úřadu se ujal složením slibu dne 8. března 2013.

V období 1993–2001 působil jako předseda České strany sociálně demokratické. V letech 1996–1998 zastával funkci předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a následující čtyři roky byl předsedou sociálnědemokratické vlády menšinového charakteru.

Po neúspěšné kandidatuře na prezidenta České republiky v roce 2003 odešel na sedm let z politiky. V březnu 2010 se stal předsedou nově založené Strany Práv Občanů ZEMANOVCI.

V přímé volbě v roce 2013 byl zvolen třetím prezidentem České republiky. Vice informací o Miloši Zemanovi.

Necenzurovaný projev Miloše Zemana ve kterém vysvětluje význam anglického slova.

zdroj: Archiv

Václav Klaus a Miloš Zeman u doktora

Nyní jedno zábavné video z dílny Genzera a Suchánka, aneb Klaus a Zeman u doktora.

zdroj: Archiv

 

Využijte jedinečné možnosti a zahlasujte pro svého favorita v Anketě!

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku