Johnny Depp slaví narozeniny. Připomeňme si jeho "nepirátské" filmy
zdroj: Bontonfilm

Johnny Depp slaví narozeniny. Připomeňme si jeho "nepirátské" filmy

9. 6. 2017 – 12:50 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Johnny Depp, v poslední době známý jako kapitán Jack Sparrow z úspěšné filmové série Piráti z Karibiku, zahájil svoji filmovou kariéru v roce 1984 ve filmu Noční můra z Elm Street. Jeho hvězda od té doby stoupala a v dnešní době je považován za jednoho z nejúspěšnějších herců současnosti. Johnny Depp dnes slaví své 54. narozeniny a my si představíme některé "nepirátské" filmy z jeho bohaté filmografie.

Noční můra v Elm Street (1984)
Noční můra v Elm Street (anglicky A Nightmare on Elm Street) je americký hororový film z roku 1984 napsaný a režírovaný Wesem Cravenem a první film hororové série o vrahovi dětí Freddym Kruegerovi v Elm Street. Film Noční můra v Elm Street je debutem Johnnyho Dppa.

Děj se odehrává ve fiktivním ohijském městě Springwood, kde bydlí Freddy Krueger, vrah dětí, který je upálen, ale později se objevuje v nočních můrách, kde dále zabíjí, přičemž zabití ve snu jsou mrtví i ve skutečném světě.

zdroj: New Line Cinema

Střihoruký Edward (1990)
Království za ruce by dal hrdina amerického filmu, který sice není tak úplně člověk, přestože se chová lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě a kdovíjak dlouho trvalo, než jej zcela náhodou objevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako nějaké hrozivé monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Brzy si získá uznání a obdiv svým střihačským uměním, jenže jak už to chodí, jsou i lidé závistiví a zlí, jímž chlapcova obliba nedá spát, obzvláště když si všimnou náklonnosti, kterou chová k hezké dívce Kim.

zdroj: 20th Century Fox

Mrtvý muž (1995)
William Blake putuje k západním hranicím Ameriky někdy v druhé polovině 19. století. Cestuje vlakem napříč zemí za prací a když neuspěje, stává se po sérii nehod štvancem. Zbloudilý a ošklivě zraněný se setkává s velmi podivným, odevšad vyobcovaným indiánem, který se jmenuje Nikdo. Příběh, díky Nikomu, zavádí Williama Blakea do komických a nebezpečných situací. Zatažen do světa plného krutosti a zmatku, otevírá Bill oči. Jako by se ponořil do odlesku zrcadlové stěny a vynořil se v dosud neznámém světě, který existuje na druhé straně zrcadla.

zdroj: Miramax Films

Co žere Gilberta Grapea (1993)
Gilbert Grape není z těch,co by neměl do čeho píchnout.I když Endoru je místo,kde se toho hodně neděje.Jediný jednou, co městečko navštívila policie, bylo tehdy, když se Gilbertův retardovaný bratr Ernie pokusil vyškrábat na nedalekou vodní věž. Dávat pozor na bratra je hlavní roli Gilberta, co umí být pěkně otravné.

Zejména, pokud Gilbert kromě toho pracuje v obchodě. Pak ale Gilbertův zkříží cestu někdo, kdo ho nenechává lhostejným. Becky se svojí babičkou začnou mít problémy s autem právě ve chvíli, kdy procházejí přes Endoru. Becky je krásná a Gilbert se právě zamiloval. Najít si však čas pro svůj vlastní život se zdá být pro Gilberta nemožné.

zdroj: North Video

Ospalá díra (1999)
Americký historický horror, ve kterém mladý konstábl vyšetřuje případ vražd, jenž má údajně na svědomí legendární bezhlavý jezdec Mladý newyorský konstábl Ichabod Crane je pro svou racionalitu a snahu využívat k práci moderních metod trnem v oku svým nadřízeným. Ti ho proto roku 1799 pošlou do odlehlé vesnice Ospalá díra, kde došlo již ke třem záhadným vraždám. Místní lidé věří, že mrtvého Van Garretta, jeho syna a vdovu Winshipovou, nalezené bez hlav, má na svědomí legendární bezhlavý jezdec, což byl podle legendy krutý hesenský žoldák, který bojoval během americké revoluce na straně Angličanů a před dvaceti lety zabit v lesích poblíž vesnice. Teď se prý mstí a nedá pokoj dokud nenajde svou hlavu.

Crane však na legendy a přízraky nevěří a pustí se do vyšetřování. Ještě téže noci je zabit další muž a jeho osiřelý syn je odhodlán jeho smrt pomstít. Konstáblovi se snaží pomoci také dcera místního boháče Katrina Van Tessel, do které se Crane zamiloval. Poznámka soudce Philipse ho přivede k odhalení, že zavražděná vdova byla těhotná. Když se s pomocí Katriny začne orientovat v místních poměrech a vztazích a stane se svědkem toho jak bezhlavý jezdec nejprve utne hlavu Philipsovi, a poté zavraždí celou rodinu porodní báby Killianové, začne si věci dávat dohromady. Všichni mrtví měli něco společného s případem zavražděného Garretta a vdovou Winshipovou, které odkázal celý majetek. Buď byli svědky podpisu závěti nebo znali otce nenarozeného dítěte těhotné Winshipové.

Crane podezírá místní elitu ze spiknutí s cílem získat dědictví po Garretovi a správně odhadne, že někdo vykopal hlavu bezhlavého jezdce a nyní ho s její pomocí ovládá. Každá další stopa ho však vede k podezření, že za vším je Katrina. Aby ji nemusel zatknout, rozhodne se odejít, cestou mu však náhoda pomůže pochopit, že všechno je jinak a dívka se ho naopak snažila ochránit. Rozhodne se vrátit a odhodlán utkat se s bezhlavým jezdcem a odhalit skutečného viníka, který stojí v pozadí celého případu.

zdroj: Paramount Pictures

Z pekla (2001)
Špinavé, nevlídné uličky Londýna roku 1888 - drogy, prostituce, alkoholismus i pouliční zločin. Pět zbídačených prostitutek zasáhne první rána. Tělo jedné z nich je nalezeno v tratolišti krve s podříznutou hlavou. Londýnem obchází strašidlo Jacka Rozparovače. Životem zmítaný inspektor Fred Abberline (Johnny Depp) přežívá den za dnem pomocí opia, aby zaplašil trýznivé vzpomínky na ztrátu ženy a dítěte. Dostane na starost vyšetřování hrůzné vraždy. Avšak brutální vrah pokračuje v děsivém rituálu. Přítelkyně zavražděné, Mary Kelly /Heather Graham/ ze strachu, že ji mladý inspektor chce jen zneužít jako většina mužů, odmítá spolupracovat. Jeho upřímnost a zdvořilost však nakonec prolomí její nedůvěru.

Svěří se mu se svou touhou vrátit se do Irska, kde vyrůstala jako malá holčička. Inspektorovi pomáhá v nesnadném vyšetřování impozantní seržant Godley /Robbie Coltrane/, který je mu oporou i v osobním životě. Nitky vyšetřování vedou k vrahovi s chirurgickou zručností. Abberline dochází k závěru, že vraždy jsou součástí výhružného spiknutí Řádu svobodných zednářů, kteří jsou dirigováni za samého královského dvora. Jack Rozparovač - na podzim roku 1888 napáchal pět odporných rituálních vražd. Nikdy ho nechytli.

zdroj: 20th Century Fox

Kokain (2001)
Příběh člověka, který začínal jako bezvýznamný dealer marihuany a časem se z nej stal drogový baron. Film natočen podle skutečných událostí. Skončila éra marihuanových jointů, úsměvných LSD-tripů a přerostlých "květinových dětí", poctivě zkouřených mexickou trávou Michoacánu. Pomalu končí osmdesátá léta, ideály jsou v prachu a Ameriku zasahuje s razancí atomové pumy deziluze a kokain.

Ambiciózní Georgie Jung (Johnny Depp) se přeškolil na kokain z marihuany při svém prvním pobytu za mřížemi. Když ho pustili, byl přesně ten typ profíka, co má zkušenosti, kontakty a koule.

Tedy tři základní vlastnosti, které od své budoucí americké spojky vyžadoval boss medellínského kokainového kartelu Pablo Escobar. A tak si s Jungem plácli a odstartovali období jeho strmého vzestupu, pobytu na výsluní i nevyhnutelného pádu.

zdroj: New Line Cinema

Karlík a továrna na čokoládu (2005)
Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon.

zdroj: Warner Bros Pictures

Veřejní nepřátelé (2009)
Adaptace knihy Bryana Burrougha; Public Enemies: America's Greatest Crime Wave & The Birth Of The FBI, mapující nejtvrdší období velké hospodářské krize, se točí okolo světoznámého gangstera Johna Dillingera (Johnny Depp) a jeho skupiny, jejíž součástí byli John "Zrzek" Hamilton (Jason Clarke), Homer Van Meter (Stephen Dorff) a Alvin Karpis (Giovanni Ribisi).

Setkáváme se s nimi v roce 1933, kdy už je John známým bankovním lupičem. Jeho loupeže bývají perfektně naplánované a všichni členové jeho týmu pracují tak jak mají. Nikdo nebývá zraněn a Dillinger má podporu veřejnosti. Je to charismatický a dobře vypadající gentleman, který je k civilistům vždy milý. Vždy chce jen peníze banky, ne ty jejich. Novodobý Robin Hood. Na Dillingerovu stopu je samotným J. Edgarem Hooverem nasazen federální agent Melvin Purvis (Christian Bale) s úkolem Dillingera zastavit jakýmikoliv dostupnými prostředky. Dillinger byl několikrát chycen, ale vždy dokázal uniknout nebo jinak obelstít spravedlnost. Pomalu však začíná chápat, že nebude moci unikat donekonečna. Bankovní loupeže začínají být minulostí, přátel začíná ubývat a Dillinger musí pro své přežití dělat věci, které ani on sám nečekal, že udělá. Purvis se k němu dostává čím dál blíž a Hooverovy rozkazy jsou víc než jasné. Dillingera chce dopadnout raději mrtvého než živého.

zdroj: YouTube.com

Alenka v říši divů (2010)
Devatenáctiletou Alenku, občanským jménem Alice Kingsleyovou, čeká zážitek, na který hned tak nezapomene. Když ji na viktoriánské zahradní slavnosti na její počest požádá o ruku Hamish, bohatý, ale přihlouplý syn lorda a lady Ascotových, sebere se a uteče pryč. Vydá se za králíkem v saku a s kapesními hodinkami, kterého viděla pospíchat po louce. Bílý králík záhy zmizí do králičí nory. Alenka najednou pocítí zvláštní nutkání následovat ho, do nory spadne a po pádu, který působí skoro jako podivný sen, se ocitne v kruhové místnosti s celou řadou dveří. Poté, co si zkusí lahvičku s nápisem „Vypij mě“, jejíž obsah způsobí, že se zmenší, a koláčem, na kterém je zdobeně napsáno „Sněz mě“, a po kterém se zase zvětší, se jí nakonec podaří jedněmi z dveří projít a ocitá se v ohromujícím a fantastickém světě. Tam se setkává s celou škálou pozoruhodných postav, od vychloubačného Plcha až po vyšinutého Kloboučníka (Johnny Depp), od zubící se kočky Šklíby až po houseňáka Absaloma, kouřícího vodní dýmku, od podivné Bílé královny (Anne Hathaway) až po její zlou starší sestru Srdcovou královnu (Helena Bonham Carter).

zdroj: Walt Disney Pictures

Staňte se fanoušky Johnnyho Deppa a jeho filmů:
Fanklub Johnny Depp
Fanklub Noční můra v Elm Street
Fanklub Střihoruký Edward
Fanklub Mrtvý muž
Fanklub Co žere Gilberta Grapea
Fanklub Ospalá díra
Fanklub Z pekla
Fanklub Kokain
Fanklub Karlík a továrna na čokoládu
Fanklub Veřejní nepřátelé
Fanklub Alenka v říši divů

Zatím bez komentáře, buďte první!