Jitka Čvančarová: „V Bhútánu jsem málem zemřela“
zdroj: tisková zpráva

Jitka Čvančarová: „V Bhútánu jsem málem zemřela“

22. 10. 2014 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Velké srdce vás občas může přivést do velkých problémů. Své o tom ví i představitelka zdravotní sestry Markéty Foltýnové z Ordinace v Růžové zahradě.

Jitka Čvančarová je nejen úspěšnou herečkou a moderátorkou, ale také členkou organizace UNICEF. Navíc zbožňuje cestování a nenechá si tak ujít žádnou příležitost někam vyrazit. Její poslední mise do asijského Bhútánu však měla nečekaně dramatický průběh.

Čvančarové se totiž náhle udělalo špatně. Bolela ji hlava, nemohla pořádně dýchat a třásl se jí snad každý sval v těle. Jelikož její stav se neustále zhoršoval, vyrazila za místními lékaři. Ti ji ovšem vůbec nepotěšili.

Vyšetření totiž ukázala, že šestatřicetiletá kráska trpí takzvanou akutní horskou nemocí (AHN). „V jejímž důsledku se umírá na mozkovou mrtvici,“ dodala Jitka ve VIP zprávách.

Jitka Čvančarová zdroj: tisková zpráva

Nebylo to přitom poprvé, kdy se pohybovala ve vysokých nadmořských výškách. Riziku onemocnění AHN se vystavovala už před několika lety během svých toulek Tibetem.

 „Je to hodně nebezpečné, i ve čtyřech tisících se umírá. Nezáleží na tom, jestli jste sportovec nebo nesportovec, kuřák nebo nekuřák, tělo vás lehce zklame! Ale naše výprava rozhodně nepodcenila aklimatizaci,“ řekla v roce 2011 v rozhovoru pro server Novinky.cz.

Tentokrát však měla smůlu a nezbylo jí než se s touto zákeřnou chorobou poprat. Naštěstí zvítězila a před několika dny se vrátila do ČR.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku