Jean-Paul Belmondo, nebo Pierre Richard, který komik je oblíbenější?
zdroj: tisková zpráva

Jean-Paul Belmondo, nebo Pierre Richard, který komik je oblíbenější?

15. 8. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V hereckém souboji připraveném pro dnešní den, proti sobě stavíme dva známé francouzské herce a je jen na vás vybrat, který z nich je "lepší". Jako první se vám představí Jean-Paul Belmondo, který lámal dívčí srdce v sedmdesátých a osmdesátých letech. Proti němu stojí komik Pierre Richard, který své role "blbečků" dotáhne vždy k naprosté dokonalosti. Kterého filmy máte raději?

Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo (v rodné Francii též přezdívaný jako Bébel), je známý francouzský divadelní a filmový herec. Jeho zlomovou rolí se stala postava Michela Poiccarda alias Laszla Kovacse ve filmu U konce s dechem Jeana Luca Godarda z roku 1960, která jej učinila hlavním představitelem francouzské nové vlny. 17. května 2011 obdržel na Filmovém festivalu v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo, konkrétně za „oslnivý talent a úspěšnou hereckou dráhu“. Více.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Kompletní filmografie

Jean-Paul Belmondo zdroj: United Artists

Více fotek

Pierre Richard

Pierre Richard, je francouzský herec, komik, režisér, vinař a příležitostný zpěvák. V 70. a 80. letech 20. století proslul v řadě filmových komedií, kde povětšinou ztvárnil potrhlé, roztržité a nesmělé hrdiny. Roku 2006 získal nejprestižnější francouzskou filmovou cenu - Césara - za celoživotní dílo. Více.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Kompletní filmografie

Pierre Richard zdroj: Cofimage

Více fotek

Přidejte se do fanklubu svého oblíbeného herce!
Fanklub Pierre Richard
Fanklub Jean-Paul Belmondo

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku