IFBB Diamond Cup poprvé v Praze
zdroj: tisková zpráva

IFBB Diamond Cup poprvé v Praze

13. 11. 2019 – 14:10 | Magazín | Inzerce | Diskuze:

V pražském hotelu Hilton se 23. listopadu premiérově uskuteční mezinárodní soutěž ve fitness a kulturistice IFBB Diamond Cup Prague. Kongresová hala bude celý sobotní den hostit soutěžící 13 kategorií. Závodícím půjde nejen o body do světového žebříčku 2019 IFBB World Ranking, ale budou bojovat i o 17 IFBB Elite Pro Cards.

Trumfem pořadatelů jsou závody v elitních kategoriích – bodyfitness, bikini-fitness, fitness physique, bodybuilding, kulturistika… Tato výjimečná akce se uskuteční pod patronátem Mezinárodní federace kulturistiky (IFBB) a Svazem kulturistiky a fitness ČR (SKFČR) uzavře závodnicky náročný listopad. Ten začal Světovým šampionátem v kulturistice ve Spojených arabských emirátech, následně se rozběhla Diamond cup tour, která přes indický Aurangabad, Řím a Rigu doputuje do hlavního města České republiky. Štafetu převezme v úplném závěru měsíce slovenská Bratislava, kde se koná MS ve fitness.

Prestiž klání také dokazuje anoncovaná přítomnost prezidenta IFBB Rafaela Santonji, který stojí v čele organizace od roku 2006. Tento Španěl kráčí ve šlépějích svého předchůdce Bena Weidera a buduje atraktivní image federace ruku v ruce se stoprocentní garancí nulové tolerance dopingu, podpořené World Anti-Doping Code, pravidly přijatými v roce 2004.

Čeští fanoušci mohou přijít podpořit cca 150 závodníků včetně Romana Hajabáče, desátého na loňském MS v kategorii Physique masters a o dalších špičkových českých závodnících Vás budeme informovat po uzavření všech přihlášek. Lístky distribuuje síť Ticketportal.

Roman Hajabáč Roman Hajabáč | zdroj: tisková zpráva

Roman Hajabáč (závodník): Jsem nadšen, že se Praze povedl doslova husarský kousek, přilákat do Prahy Diamond Cup, který považuju za jednu z nejlepších soutěží na světe. Jsem si jist, že to není naposled, že se tady ta soutěž bude opakovat každý rok a že bude neskutečným přínosem pro mladé sportovce a nadšence tohoto sportu. Doufám, že český závodníci získají hromadu medailí, vyzkoušejí si svoje věci, svoje sestavy, svoji formu před světovou soutěží, takže je to úplně ideální načasování, protože každý z nich pak pojede na Mistrovství světa. Tím pádem budou mít výbornou přípravu.

Miroslav Tichý (organizátor), Ľudmila Čížová (organizátor): Jsme nesmírně šťastní, že se nám povedlo přivést do Prahy takhle významnou sportovní akci, protože máme v Čechách neskutečně moc kvalitních závodníků, kteří můžou potvrdit svoje kvality a tímto zveme nejširší veřejnost, aby se přijeli podívat a podpořit naše závodníky v tomhle klání.

2019 IFBB Diamond Cup Prague | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!