Ian McKellen prozradil, jak se dostal k rolím Magneta a Gandalfa
zdroj: Profimedia

Ian McKellen prozradil, jak se dostal k rolím Magneta a Gandalfa

26. 7. 2015 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Šestasedmdesátiletý herec zveřejnil zajímavý příběh o tom, jak získal své dvě nejslavnější role. Asi se budete divit.

Na počátku všeho stálo McKellenovo překvapivé odmítnutí hrát ve filmu Mission: Impossible II.

"Šlo o to, že mi nechtěli ukázat celý scénář, abych náhodou něco nevykecal. Dostal jsem jen své případné scény. Jenže z těch jsem nemohl posoudit kvalitu scénáře jako takového. Takže jsem řekl, že nemám zájem," zavzpomínal Ian.

"Můj agent mi povídá 'nemůžete odmítnout práci s Tomem Cruisem' a já odvětil 'myslím, že to udělám'. A další den mě Bryan Singer požádal, abych hrál Magneta a pak se ozval Peter Jackson kvůli roli Gandalfa. A já obojí přijal," pokračoval.

Jenže nastal problém - start natáčení prvního Singerova X-Mena se neustále odkládal.

"Takže jsem musel zavolat Peteru Jacksonovi a říct mu, že je mi to moc líto, ale nemůžu hrát Gandalfa, jelikož natáčení X-Mena – se kterým jsem souhlasil jako s prvním – má skluz. Ale když jsem mluvil se Singerem, tak ten konstatoval, že Gandalfa hrát musím a že se postará o to, abych to stihl. Což skutečně udělal – s třídenní rezervou," uvedl McKellen.

A protože i snímek Mission: Impossible II se nakonec pořád odkládal, britský sympaťák dnes považuje za velké štěstí, že v něm nechtěl účinkovat. Kdyby se býval rozhodl obráceně, nemohl by ztvárnit ani Magneta, ani Gandalfa!

Zatím bez komentáře, buďte první!