Hvězda Sestry v akci: 'Kvůli Cosbymu si připadám jako Frankenstein'
zdroj: Profimedia

Hvězda Sestry v akci: 'Kvůli Cosbymu si připadám jako Frankenstein'

22. 7. 2015 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Whoopi Goldberg se veřejně zastala Billa Cosbyho. Teď musí čelit ostré kritice i výhrůžkám.

Devětapadesátileté herečce se v poslední době podařilo vytočit spoustu lidí. Opakovaně totiž vystoupila na obranu Billa Cosbyho, který prý zdrogoval a následně sexuálně zneužil řadu dívek.

"Připadám si jako Frankenstein. Dav vás pronásleduje s pochodněmi v rukou a chce vás upálit," postěžovala si v pořadu The View.

Goldberg přitom netvrdí nic jiného, než že dokud Cosbymu nebude prokázána vina, měl by být považován za nevinného.

"Někteří z vás mi vyhrožují, protože se vám nelíbí to, co jsem řekla – že skutečností je, že ho nikdo neodsoudil. Nebyl ani zatčen," argumentovala.

"Pointa je, že takový je zákon. Presumpce neviny," pokračovala a připomněla jistou kauzu z roku 2006, v rámci které byla vznesena falešná obvinění ze znásilnění proti třem členům lakrosového týmu Dukeovy univerzity.

"Nikdo si tu nemyslí, že znásilnění je dobré. Nikdo si nemyslí, že násilníci jsou zábavní. Takže s tímhle na mě nechoďte," dodala představitelka Deloris Van Cartier alias sestry Marie Clarence. "Sečteno a podtrženo, jde o můj názor. A americké soudy se mnou evidentně souhlasí, protože stále ještě není ve vězení."

Jenže… z nedávno odtajněných dokumentů plyne, že populární americký komik v roce 2005 u soudu přiznal, že si pořídil sedativum Quaalude (metakvalon) a hodlal ho podávat ženám, aby byly povolnější. Na otázku, zda tak někdy skutečně učinil, sice odmítl odpovědět, ale i tak se zdá, že Whoopi v tomto případě sehrává roli ďáblovy advokátky.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku