Herci Timu Allenovi hrozil doživotní trest vězení, jeho otec zahynul.
Tim Allen jako Kutil Tim | zdroj: tisková zpráva

Herci Timu Allenovi hrozil doživotní trest vězení, jeho otec zahynul.

30. 4. 2019 – 9:48 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Americký herec a komik Tim Allen, známý jako Kutil Tim, to neměl v mládí a dospívání úplně jednoduché. V 11 letech letech zabil jeho otce opilý řidič a matka tak zůstala s šesti dětmi sama. Přestože se za nedlouho znovu provdala, pravděpodobně to Tima ovlivnilo natolik, že se v dospívání ocitl na šikmé ploše. Za obchodování s drogami mu hrozil doživotní trest vězení.

Tim Allen patří dlouhodobě mezi největší hvězdy Hollywoodu, za což si také vysloužil hvězdu na slavném Hollywoodském chodníku slávy.

Mládí a dospívání

V mládí potkala jeho rodinu velká tragédie. Když bylo Timovi pouhých 11 let, narazil do vozu jeho otce opilý řidič. Otec nehodu nepřežil a Timova maminka zůstala s šesti dětmi sama. Dva roky na to se ale znovu provdala za svoji lásku z mládí, obchodního manažera Billyho Bonese, který sám měl 3 děti. Náhle se tak Tim ocitl v jedenáctičlenné rodině.

Pro svůj komediální talent si už od mládi pohrával s myšlenkou věnovat se v budoucnu profesi komika. Krátce po vystudování Western University v Michiganu začal vystupovat v nočních klubech, kde si ho tehdy všimli hledači talentů z televizní stanice Showtime a nabídli mu spolupráci.

Tim Allen Tim Allen | zdroj: tisková zpráva

Temná minulost Tima Allena a jeho problémy se zákonem

Černým písmem do života Tima Allena se jednoznačně může zapsat datum 2. října 1978, kdy byl na mezinárodním letišti v Kalamazoo chycen s kokainem. Za tento prohřešek mu hrozil doživotní trest vězení. Díky jeho spolupráci, bylo dopadeno několik dalších drogových dealerů, takže si nakonec odseděl pouhých 28 měsíců, a v červnu 1981 byl z federálního nápravného zařízení v Minnesotě propuštěn. Další, tentokráte banální problém se zákonem měl v roce 1997, když mu policisté naměřili 0.15 promile alkoholu v krvi, za což dostal podmínku na jeden rok.

Tim Allen jako seriálový herec

Největšího hereckého úspěchu dosáhl jednoznačně rolí v kultovním seriálu z devadesátých let, Kutil Tim, kde ztvárnil titulní roli. Za svůj výkon v tomto seriálu byl několikrát nominován na Zlatý glóbus, který se mu podařilo v roce 1995 získat.

V druhém úspěšném seriálu s názvem Poslední chlap, se z role kutila transformoval do marketingového ředitele v obchodě pro sportovce, kterého si v práci všichni váží, nicméně u něj doma jednoznačně kraluje ženské pohlaví.

Tim Allen jako Santa Claus Tim Allen jako Santa Claus | zdroj: Falcon

Tim Allen ve filmových rolích

Přestože jeho filmografie startuje v roce 1988, výraznějšího úspěchu dosáhl o několik let později. V roce 1994 si zahrál ve vánoční komedii Santa Claus, kde ztvárnil manažera hračkářské firmy, který díky shodě nešťastných náhod, musí zastoupit Santa Clause, který uklouzl právě na střeše jeho domu. Tuto roli si zopakoval ještě dvakrát. V roce 2002 v Santa Claus 2 a v roce 2006 v Santa Claus 3: Úniková klauzule. Poslední díl nebyl dvakrát úspěšný a Allen si za něj dokonce vysloužil nominaci na anticenu Zlatá malina v kategorii "Nejhorší herec".

Tim je také velice aktivní v dabingu. Specializuje se ale na jednu konkrétní postavu, kterou je Buzz Rakeťák, hračka kosmonauta v sérii animovaných filmů pro celou rodinu, Toy Story. Tuto postavu namluvil také např. ve filmu Auta, či Raubíř Ralf a internet.

Zaujal vás herec Tim Allen a chcete se o jeho životě a filmových rolích dozvědět opravdu maximum? Přečtěte si jeho rozsáhlou biografii a prohlédněte jeho kompletní filmografii.

Tim Allen: Životopis Tim Allen: Životopis | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku