Filmové premiéry: Závěrečná fáze Padesáti odstínů a česká Alenka v říši divů
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Závěrečná fáze Padesáti odstínů a česká Alenka v říši divů

7. 2. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Závěrečná část pikantní erotické romance, nová dobrodružství odvážné Gerdy a jejího bratra Kaie, vztah dvou zcela rozdílných lidí, záhadné zmizení bosenského Chorvata a poetické vyprávění malé dívky, která jako Alenka v říši divů putuje krajinou svého dětství jako kouzelným labyrintem a pozoruje a zaznamenává svět. První únorový týden přináší 5 filmových premiér.

Padesát odstínů svobody
Fenomén Padesát odstínů vstupuje do třetí, závěrečné fáze. Anasasia Steele a Christian Grey se dobrovolně zřekli své svobody a před svatebními svědky řekli rozhodné „Ano“. Žít šťastně až do smrti jim ale nebude dopřáno. Režisér James Foley (Padesát odstínů temnoty) okořenil pikantní erotickou romanci pořádnou dávkou thrilleru a svým hrdinům připravil několik nečekaných a nepříjemných překvapení.

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Jonhson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory.

zdroj: Cinemart

Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu
Hlavní hrdinkou příběhu je opět odvážná Gerda, která porazila Sněhovou královnu a osvobodila svého bratra Kaie. Díky tomu se z nich staly tak trochu pohádkové celebrity. Zatímco Gerda to bere s nadhledem, zasněný Kai se o něco hůře vyrovnává se svou popularitou, kdy mu u nohou pravidelně omdlévají mladé dívky. Aby si od této vysilující slávy trochu odpočinuli, vydávají se do hor za svým trollím kamarádem Ormem, kde na ně však nečeká žádná odpočinková dovolená, ale pořádné nové dobrodružství.

Do trollích hor k Ormovi totiž také dorazí Rolan, mladík vyhledávající hrdinské činy, který se v trollích legendách dočte o starobylém kouzelném trollím Kameni ohně a ledu. Pochopitelně jej jako pravý hrdina musí hledat a nalézt! A když se k nim ještě připojí drsná a krásná pirátka Alfida, je na pořádný zmatek v trolím království zaděláno. Události se naší partě hodně rychle vymknou z rukou a dá jim spoustu práce, než magickým kamenem probuzené síly ohně a ledu zase zkrotí. A možná se Gerdě a Kaiovi nakonec podaří nalézt i rodiče unesené Severním větrem a dát celou rodinu zase dohromady.

zdroj: Wizard Animation

Potvora
Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky.

zdroj: Film Europe

Most na konci světa
Příběh filmu Most na konci světa se odehrává několik let po těchto událostech, v době kdy se chce část Srbů vrátit do svých domů. Noví chorvatští vlastníci těchto nemovitostí se dostávají do velmi nezáviděníhodné situace - po několika málo letech jim hrozí, že opět skončí bez střechy nad hlavou. A právě v této třaskavé atmosféře se z ničeho nic ztratí starý muž - bosenský Chorvat Jozo. Policista Filip (Aleksandar Bogdanović), který rovněž žije v srbském domě, na jehož dveře klepe původní majitel, je pověřen vyšetřováním případu. Mezi lidmi se povídá, že Joza zabili navrátivší se Srbové, ale Filip nedbá na klevety a k vyšetřování jeho zmizení se snaží přistoupit poctivě a nezatížen předsudky. A to se některým jeho spoluobčanům nelíbí.

zdroj: Balkan Film

Alenka v zemi zázraků
Poetické vyprávění malé dívky, která jako Alenka v říši divů putuje krajinou svého dětství jako kouzelným labyrintem a pozoruje a zaznamenává svět. Sny a realita se jí prolínají a vykreslují skrze její rodinu a svět slavností, kterými doslova protančí svým fantazijním viděním světa. Před očima jí ožívají tajuplné a legendární postavy Malého Prince, Andělky, Jana Nepomuckého a dalších - na Malé Straně a v okolí Karlova mostu a také v Itálii, kde v kraji své babičky prožije kouzelné zážitky na karnevalu v Benátkách. Alence odejde její vysněný kamarád a s ním jí zemře její dětství. Pomocí „zázračné“ koule najde střed labyrintu za zrcadlem své duše a vzkřísí se do dospělosti.

zdroj: APK Cinema Service

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Padesát odstínů svobody
Kam zajít na Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu
Kam zajít na Potvora
Kam zajít na Most na konci světa
Kam zajít na Alenka v zemi zázraků

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Padesát odstínů svobody
Fanklub Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu
Fanklub Potvora
Fanklub Most na konci světa
Fanklub Alenka v zemi zázraků

Zatím bez komentáře, buďte první!