Filmové premiéry: Závěr trilogie Zahradnictví a tým superhrdinů
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Závěr trilogie Zahradnictví a tým superhrdinů

15. 11. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Závěrečný díl trilogie Zahradnictví odehrávající se na samém konci padesátých let, snímek na motivy komiksů o superhrdinském týmu, změna dokonale promyšlené luxusní svatby v béčkovou grotesku a boj za práva dělnické třídy. V tomto týdnu se můžete těšit na 4 filmové premiéry, dokument o postavě svérázného novináře Jiřího X. Doležala a krásy Krkonoš, zachycené v dokumentárním filmu Viktora Kuny a Martina Krále.

Zahradnictví: Nápadník
Třetí film Zahradnictví s názvem Nápadník se odehrává na samém konci let padesátých. Je příběhem lásky, tentokrát lásky milenecké. Vypráví o bitvě mezi rodiči a jejich dětmi, poznamenanými válkou a komunistickým převratem.

Nápadník s tragikomickým nadhledem obkresluje ostrou zlomovou linii mezi předválečnou a poválečnou generací. Generační střet vychází z odlišných životních zkušeností rodičů a jejich dětí. Každá generace má svoji představu o tom, jak k takovému štěstí dojít a jisté je, že k němu musí najít cestu sama.

zdroj: Cinemart

Liga spravedlnosti
Film režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o stejnojmenném superhrdinském týmu.

zdroj: Freeman Ent.

Dokud nás svatba nerozdělí
Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je "decentní zábava" neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku.

zdroj: Aerofilms

V šoku
Petr Zmazek pracuje v lublaňské huti, je šťastně ženatý a s manželkou vychovává dvě děti. Přestože s platem vychází jen taktak a řeší problém s bydlením, upřímně věří jak v Jugoslávii, tak v socialismus. Na rozdíl od svého nejlepšího přítele Jovana je vzorným pracovníkem. K zásadnímu zvratu v jeho životě dojde během oslav 1. máje v roce 1986. Je vyhlášen nejlepším dělníkem závodu a za odměnu je mu přidělen nový byt. V roce 86 je v socialistické Jugoslávii (stejně jako v tehdejším Československu) pro spoustu mladých párů vlastní byt nesplnitelným snem. Pro Petera je přidělení bytu takový šok, že omdlí a upadne do podivné letargie, ve které nevnímá okolní svět. Probere se z ní až za deset let, v den svatby své ženy s jeho přítelem Jovanem. To, že se s ním nechala manželka rozvést, aby si vzala Jovu, je pouze jedna z mnoha šokujících skutečností, se kterou se musí vyrovnat. Neexistuje už žádná Jugoslávie ani socialismus a idea bratrství a jednoty jižních Slovanů se utopila v krvavé lázni válečného konfliktu. V podniku, kde pracoval, pro něj není místo a do jeho vedení se dostali bezcitní kapitalisti. Na novou dobu není Peter připraven. Záhy ale pochopí, co musí udělat. Poté, co přijde o všechny peníze, které mu vyplatil bývalý zaměstnavatel, aby se jej zbavil, vyráží do boje za práva dělnické třídy...

zdroj: Balkan Film

Nepřesaditelný
Kdo je ve skutečnosti svérázný novinář Jiří X. Doležal, o němž bylo napsáno sedm diplomových prací? Jakou roli v jeho životě hraje časopis, do něhož píše pětadvacet let? A jakou roli v něm hrají ženy? A zakázané látky? A pravěk? A samota? A smrt? Na tyhle a další otázky odpovídá s dech beroucí otevřeností dokument režiséra Igora Chauna.

zdroj: Bontonfilm

Krkonoše
Dokumentární film Viktora Kuny a Martina Krále, zachycující Krkonoše, nejvyšší české hory, jejich geologický a geomorfologický vývoj, flóru, faunu, historické a kulturní souvislosti činnosti člověka v Krkonoších. Film Vás mimo jiné zavede do nejkrásnějších míst Krkonoš, jako je např. Obří a Labský důl, Sněžné jámy, Sněžka, Malý a Velký rybník nebo Labský, Pančavský a Mumlavský vodopád nebo pramen Labe.

zdroj: AČFK

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Zahradnictví: Nápadník
Kam zajít na Liga spravedlnosti
Kam zajít na Dokud nás svatba nerozdělí
Kam zajít na V šoku
Kam zajít na Nepřesaditelný
Kam zajít na Krkonoše

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Zahradnictví: Nápadník
Fanklub Liga spravedlnosti
Fanklub Dokud nás svatba nerozdělí
Fanklub V šoku
Fanklub Nepřesaditelný
Fanklub Krkonoše

Zatím bez komentáře, buďte první!