Filmové premiéry: Závěr nejúspěšnější filmové videoherní série a vznik impéria McDonald
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Závěr nejúspěšnější filmové videoherní série a vznik impéria McDonald

25. 1. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Závěrečný díl megaúspěšné videoherní filmové série, příběh vzniku obrovského impéria, zoufalý hon za pravdou a nadějí, hledání vlastní identity a touha po rodině, mrazivý portrét pyromana inspirovaný skutečnými událostmi, poslání čtyřnohých mazlíčků a nesmělý malíř a kunsthistorik, který přichází o práci a potkává dívku Terezu. Ve 4. týdnu roku 2017 nás v českých kinech čeká 7 filmových premiér.

Resident Evil: Poslední kapitola
Na filmová plátna míří závěrečný díl nejúspěšnější filmové série na motivy videoher, která celosvětově utržila přes 1 miliardu dolarů a inspirovala se úspěšnou herní sérií společnosti Capcom.

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít.

zdroj: Falcon

Zakladatel
Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě.

V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Spojenci
Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda.

zdroj: Cinemart

Viva
Mladý Jesus pracuje jako kadeřník v nočním travesty klubu v Havaně a sní o tom, že se jednou stane hvězdou. Díky svému učiteli se mu podaří udělat konkurz a dostane první šanci na pódiu, pak se ale zjeví jeho léta nepřítomný otec - bývalý boxer , dnes agresivní alkoholik - a všechny Jesusovy naděje zmaří. Jejich vzájemné představy o životě nemůžou být rozdílnější a tvrdě se střetnou. Jen pozvolna nacházejí otec a syn vhled do světa toho druhého. Citlivý příběh o hledání vlastní identity a touze po rodině vyniká zejména výkonem Héctora Mediny v hlavní roli.

zdroj: YouTube.com

Pyroman
Rok 1978. Kolem vesnice na jihu Norska začínají hořet lesy i opuštěné stavby. Devatenáctiletý syn náčelníka hasičů Dag se marně snaží zapadnout do komunity i do pracovního kolektivu. Toulá se po lesích s kanystrem benzínu a sirkami. Požár je pro něj jedinou událostí, kdy se cítí sebejistý. Drobné ohně na mýtinách záhy nestačí. Osamělého teenagera začnou lákat obydlená stavení. Mistr severského thrilleru Erik Skjoldbjærg přichází s mrazivým portrétem pyromana inspirovaným skutečnými událostmi.

zdroj: Film Europe

Psí poslání
Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Podle stejnojmenného knižního bestselleru Bruce W. Camerona.

zdroj: Vertical Entertainment

Miluji tě modře
Vypráví příběh nesmělého malíře a kunsthistorika Karla Bárty, který v den, kdy přichází o práci v Národní galerii, potkává za velmi kuriózních okolností dívku Terezu. Krásnou, živelnou a ztřeštěnou. Ti dva se do sebe zamilují a prožívají nádherné dobrodružství lásky, které jim druzí komplikují – Bártova maminka, která dovádí syna k šílenství svou posedlostí jógou, nebo jeho svérázný a bohémsky tatínek… A Tereza? Tereza, ač mladičká a křehká, má mnoho životních zkušeností, ale duši stále čistou a hlubokou a lásky tolik, že Karel, který právě prožívá svoje Kristova léta, za celý svůj dosavadní život takový citový uragán ještě nezažil. Má to ovšem drobný háček – tím je ten třetí: Tereza má ještě přítele, temperamentního a žárlivého artistu Igora, který se nechce smířit s tím, že se s ním Tereza chce rozejít. A tak je to občas doslova na nože.

zdroj: Bioscop

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Resident Evil: Poslední kapitola
Kam zajít na Zakladatel
Kam zajít na Spojenci
Kam zajít na Viva
Kam zajít na Pyroman
Kam zajít na Psí poslání
Kam zajít na Miluji tě modře

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Resident Evil: Poslední kapitola
Fanklub Zakladatel
Fanklub Spojenci
Fanklub Viva
Fanklub Pyroman
Fanklub Psí poslání
Fanklub Miluji tě modře

Zatím bez komentáře, buďte první!